DSS: Bez Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić kaže da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma niti rešavanja međunarodnih konflikata što se, ističe, pokazalo i u slučaju Sirije.

Sanda Rašković Ivić je tokom diskusije o Rusiji, koju su organizovali ambasada SAD i predstavnici Transatlantske akademije, u razgovoru sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije, rekla da su sankcije EU prema Rusiji pogrešne i štetne za odnose EU i Rusije, saopštila je DSS.

Potrebno je dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg, rekla je Rašković Ivić, a saopštio DSS.

Bliskost Srba sa Rusima utemeljena je ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije, navela je Rašković Ivić.

"Raspadom Jugoslavije zapadne zemlje podržale su Hrvatsku, Sloveniju i Federaciju u okviru Bosne i Hercegovine, a srpski korpus koji je označen kao 'loš momak' prirodno je našao saveznika u Rusiji", kaže Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje međunarodnog prava otima Srbiji.

Predsednica DSS-a će, u okviru razgovora sa domaćim i međunarodnom akterima, nastaviti sa aktivnim predstavljanjem politike te stranke čija je suština slobodna Srbija van EU i NATO.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара