Kraj ABA lige, sledeće sezone prvo nacionalna prvenstva?

Regionalna košarkaška liga posle 15 godina prestaće da postoji u dosadašnjem formatu i igraće se posle nacionalnih prvenstava, a sve kao posledica sukoba na relaciji Evroliga–Fiba.

Naime, kako navode mediji u regionu, a to je danas potvrdio i predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec, već su počeli prvi razgovori na temu formiranja novog takmičenja.

Slovenci su danas zvanično saopštili da su povukli podršku sadašnjoj ABA ligi, to je pre nekoliko dana uradio KSBiH, a uskoro bi trebalo i košarkaški savezi Srbije i Hrvatske, koji ne žele da njihovi nacionalni timovi budu izbačeni iz Fibinih takmičenja.

U međuvremenu, u četvrtak, počinje finalna serija plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије