U Nigeriji delegirali mrtvog sudiju

Pele je davno rekao da će Afrikanci - preciznije, jedna od selekcija sa afričkog kontinenta - biti prvak sveta vrlo brzo. To „vrlo brzo" je bilo i prošlo, ali šampioni Mundijala su i dalje samo iz Južne Amerike i Evrope. Jedan od osnovnih razloga neuspeha vodećih reprezentacija iz Afrike jeste i poslovična neorganizovanost, na terenu i pored njega. Pogledajte samo ovaj niz bizarnih situacija koje se dešavaju u Nigeriji u ovom trenutku...

Nigerijski sud je proglasio Krisa Givu predsednikom Fudbalskog saveza Nigerije. Istovremeno, Amađu Pinik i dalje sebe smatra prvim čovekom nigerijskog fudbala. Oba tabora (klana, klike, serkla, grupe...) ponašaju se kao da oni i samo oni vode poslove Saveza, zbog čega je sasvim moguće da se na narednim mečevima lokalne lige pojave dva seta arbitara - Givini i Pinikovi.

Među tim sudijama, sasvim je sigurno, neće biti Vale Akinsanja, koga je delegirala Givina grupacija za meč između Vari Vulvsa i ekipe Giva. Razlog? Gospodin je preminuo u januaru ove godine.

Svi pokušaji da se reguliše ova kriza do sada su propali. Ministar sporta Solomon Dalung je uputio poziv stranama da se formira nekakav komitet pomirenja, na šta se niko nije odazvao.

Fifa se takođe umešala, ali to, ponekad, ume da doprinese jedino dodatnoj nestabilnosti. Vladajuće svetsko fudbalsko telo preti sankcijama, čak i suspenzijama, ako se uskoro ne nađe neko rešenje i ne spreči uplitanje politike u fudbalska zbivanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара