Читај ми!

Broki debitovao pobedom, Juventus bliži tituli

Novi trener Milana Kristijan Broki debitovao je pobedom u seniorskom fudbalu, pošto je njegov tim u gostima pobedio Sampdoriju sa 1:0, u 33. kolu Serije A. Juventus napunio do vrha mrežu Palerma – 4:0. Šest golova i remi Atalante i Rome.

Milan je slavio „minimalcem". Pobednički gol postigao je Karlos Baka u 71. minutu. Brokiju je ovo prvi posao trenera u seniorskom fudbalu, a na klupi je zamenio srpskog stručnjaka Sinišu Mihajlovića, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Milan je ostao na šestom mestu sa 52 boda, sedam manje od Fiorentine, koja zauzima poslednje mesto koje vodi u evropska takmičenja. Do kraja takmičenja ostalo je još pet kola. Sampdorija je 15. sa 36 bodova.

Juventus je lako nadigrao Palermo 4:0 (1:0) i praktično osvojio petu uzastopnu titulu. "Stara dama" je do trijumfa protiv Sicilijanaca došao golovima Samija Kedire u 10, Pola Pogbe u 71, Huana Kvadrada u 74. i Simonea Padoina u 90. minutu.

Atalanta i Roma odigrali su nerešeno 3:3. Roma je odlično odigrala prvih pola sata utakmice, pa je golovima Lukasa Dinjea i Rađe Naingolana u 23. i 27. minutu povela sa 2:0.

Međutim, domaća ekipa je do kraja poluvremena uspela da izjednači. Prvo je Marko D'Alesandro smanjio na 1:2 u 33. minutu, a potom je samo četiri minuta kasnije rezultat poravnao Marko Borijelo.

Borijelo je na samom početku drugog poluvremena, u 50. minutu, doneo vođstvo svojoj ekipi, ali je kapiten Rome Frančesko Toti, koji je u igru ušao u 78. minutu, pet minuta pre kraja meča izjednačio na 3:3.

Roma je, nakon 33 odigrane utakmice, i dalje treća na tabeli Serije A sa 65 bodova, pet manje od drugoplasiranog Napolija, dok je Atalanta na 14. mestu sa 37 osvojenih bodova. U narednom kolu, Roma dočekuje Torino, a Atalanta gostuje Palermu.

Fiorentina je savladala Sasuolo 3:1, Frosinone je slavio u Veroni 2:1, dok su Udineze i Kjevo remizirali 0:0. Lacio slavio protiv Empolija sa  2:0.

Rezultati:
Sampdorija . Milan 0:1
Lacio- Empoli 2:0
Atalanata - Roma 3:3
Fiorentina - Sasuolo 3:1
Juventus - Palermo 4:0
Udineze - Kjevo 0:0
Verona - Frosinone 1:2.
Subota:
Bolonja - Torino 0:1
Karpi - Đenova 4:1
Inter - Napoli 2:0.

Tabela: Juventus 79 bodova, Napoli 70, Roma 65, Inter 61, Fiorentina 59, Milan 52, Sasuolo 48, Lacio 48....

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије