Читај ми!

Atletiko nastavio pritisak na Barsu

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na svom terenu Granadu sa 3:0 u 33. kolu Primere i tako se izjednačili sa Barselonom na vrhu tabele. Atletik Bilbao bolji od Malage 1:0. Sevilja odigrala nerešeno, 1:1, sa Deportivom i tako ostala bez pobede i u četvrtom uzastopnom prvenstvenom meču.

Atletiko i branilac titule Barselona imaju po 76 bodova, jedan više od Real Madrida. Golove za Atletiko postigli su Koke u 15, Fernando Tores u 59. i Anhel Korea u 83. minutu.
Granada je 17. na tabeli sa 30 bodova, jednim više od Hihona, poslednjeg tima u zoni ispadanja.

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima Malagu sa 1:0. Jedini gol na utakmici, vredan tri boda, postigao je Raul Garsija u 53. minutu.

Atletik Bilbao ovim trijumfom nastavlja borbu za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, peti je na tabeli sa 54 boda.

S druge strane, Malaga je vezala i treću utakmicu bez pobede i sve je dalje od sedmog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Malaga je osma sa 41 bodom, odnosno ima sedam bodova manje od šestoplasirane Sevilje.

Sevilja je posle plasmana u polufinale Lige Evropa pred više od 30.000 ljudi od početka utakmice napadala i pravila šanse. U 21. minutu domaćin je poveo golom glavom Visentea Ibore, kome je asistirao Fernando Ljorente.

Meč se posle toga smirio, da bi Sevilja početkom drugog poluvremena imala još nekoliko dobrih šansi. Deportivo je u finišu meča uspostavio ravnotežu, i uspeo je da iskoristi svoju drugu pravu šansu na meču.

Peres Martines je u 81. minutu prosledio loptu, a pokupio ju je Oriol Rijera, koji se stuštio u šesnaesterac i lepo šutirao za 1:1.

Sevilja u poslednje četiri utakmice ima tri poraza i ovaj remi, i sada je sedma, sa 49 bodova. Deportivo je 12. na tabeli sa 38 bodova.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Rajo Valjekano, koji je kod kuće iznenadio Viljareal i pobedio sa 2:1. Madridski tim sada ima 34 boda na 16. mestu. Viljareal je četvrti sa 60 bodova.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара