Jerkov: Novinari treba da pitaju, a premijer da odgovara

Portparolka Demokratske stranke Aleksandre Jerkov ocenila je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić otišao je korak dalje u ponižavanju građana, kriveći sada Demokratsku stranku, kako je navela, "za to što su urednici i novinari u neprekidnom strahu od njegove osvete i izliva besa".

Povodom izjave premijera koji je kritikovao rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine zato što je kaznilo novinarku Svetlanu Božić Krainčanić zbog postavljanja pitanja premijeru u ime Inicijative mladih za ljudska prava, Aleksandra Jerkov je ocenila da je Vučić "lažni zaštitnik medijskih sloboda".

"Iako je više nego očigledno da je premijer izgubio kontrolu i pobesneo kada mu je postavljeno pitanje zbog kog je novinarka RTV-a kažnjena i da je njena kazna direktna posledica premijerovog besa, on se nije libio da i ovaj put okrivi druge, čak i za svoju politiku ućutkivanja, zastrašivanja i lomljenja kičme svakome ko ima stav", navela je Jerkovlejva, a saopštila DS.

Prema njenim rečima, "nije dovoljno lažno izvinjenje", kao ni "lažno iščuđavanje".

"Svaki novinar koji postavi pravo pitanje Aleksandru Vučiću treba da bude nagrađen, a ne kažnjen. Njihov posao je da pitaju, njegov da odgovara. Ili neka i on javno kaže da voli kada novinari kleče", navodi se u saopštenju DS.

Demokratska stranka upitala je u saopštenju i "šta se desilo sa Utiskom nedelje. Zašto je emisija 24 minuta bila na zimskoj pauzi nekoliko meseci? Gde je emisija Mentalno razgibavanje? Ko je oborio sajt Peščanika?".

Demokrate smatraju da će Srpska napredna stranka, dok ne odgovori građanima na ta pitanja, slati poruku da je jedini novinarski stav koji im je prihvatljiv - klečanje.

Direktor RTV Vojvodine Srđan Mihajlović kaznio je novinarku suspenzijom i umanjenjem plate., nakon što je na konferenciji za novinare Vučiću, u ime Inicijative mladih, postavila pitanja šta misli o političkom projektu "velike Srbije" i da li se odriče politike koju je vodio devedesetih godina.

"Pajtićev i Čankov direktor RTV kaznio je, kako ja čujem, novinarku RTV. Tobož zbog mene. Nemojte da kažnjavate Svetlanu Božić zbog mene, jer ja volim njena pitanja. Uživam u njenim pitanjima. Uživam da odgovaram... To je razgovor. To je demokratija. To je dijalog", rekao je Vučić.

Zamolio je da nikoga ne kažnjavaju u njegovo ime.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара