Tahiri: Prvo pozivni broj za Kosovo, pa izrada statuta ZSO

Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri izjavila je da Zajednica opština sa srpskom većinom neće biti formirana pre nego što Kosovo dobije pozivni telefonski broj, pišu Zeri.

Edita Tahiri je navela da je proces formiranja ZSO u fazi u kojoj nacrt statuta treba da bude izrađen u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

"Izrada nacrta statuta još nije počela. Postupak bi trebalo da bude stavljen sa strane dok se ne reši pitanje telefonskog pozivnog broja. Taj sporazum, koji je Srbija prekršila, predviđao je da ceo proces oko pozivnog broja bude realizovan do 1. marta", navela je Tahiri.

Priština je za razliku od Beograda ispunila sve svoje obaveze, rekla je Tahiri i dodala da je EU posvećena da radi sa srpskom stranom kako bi se problem rešio.

Tahiri je dodala da će prvi naredni sastanak premijera Kosova i Srbije desiti nakon izbora koji su raspisani za 24. april.

Sporazum o formiranju ZSO deo je Briselskog sporazuma, koji su premijeri Srbije i Kosova potpisali u aprilu 2013. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије