Real se izvukao protiv Las Palmasa, Bilbao silan protiv Betisa

Real Madrid u samom finišu stigao do trijumfa nad Las Palmasom. Atletik Bilbao pokazao još jednom o koliko kvalitetnoj ekipi se radi, pošto su vrlo lako savladali Betis. Sevilja bolja od Viljareala, baš kao i Levante od Valensije.

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima Las Palmas sa 2:1 i tako održali korak za Atletiko Madridom na tabeli La Lige posle 29 kola.

Real je, u veoma borbenom i izjednačenom meču, poveo golom Serhija Ramosa u 24. minutu posle kornera. Oba tima imala su svoje šanse, Las Palmas možda i više. U finišu meča, kada je Vilijan Žoze postigao gol za domaćina, izgledalo je da se meč bliži verovatno i pravednom remiju.

Međutim, radost domaćina trajala je samo tri minuta, pošto je Kasemiro iskoristio još jedan korner i glavom vratio prednost svom timu. Nedugo potom Ramos je dobio i drugi žuti karton, tako da je Real poslednjih nekoliko minuta odigrao sa desetoricom fudbalera.

Las Palmas je pre ovoga bio u seriji od tri uzastopne pobede, pomoću kojih je pobegao iz opasne zone. Sada se nalazi na 15. mestu, sa četiri boda više od ekipa iz zone ispadanja.
Real ima 63 boda, četiri manje od drugoplasiranog Atletika i 12 manje od vodeće Barselone. Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola.

Atletik Bilbao je potvrdio dobru formu, pošto je kod kuće pobedio Betis sa 3:1 i tako ostvario četvrti uzastopni trijumf. Ekipa iz Baskije je sada na šestom mestu, sa bodom manje od Sevilje, koja je pobedila Viljareal sa 4:2.

Viljareal je na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i ima pet bodova više od Sevilje. U prvom nedeljnom meču, Levante je pobedio Valensiju sa 1:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије