Dim i evakuacija na aerodromu

Avion kompanije "Austrian erlajnz" na liniji Beograd – Beč prinudno sleteo na Aerodrom "Nikola Tesla" zbog indikacije o požaru. Putnici evakuisani. Nema povređenih.

Prilikom poletanja aviona kompanije "Austrian erlajnz" za Beč sa beogradskog areodroma "Nikola Tesla", piloti u avionu zbog indikacije o požaru, zaustavili su letelicu i evakuisali putnike.

Odmah po startovanju motora, a veoma blizu aerodromske zgrade, pilot je primetio dim na spoljnjem delu trupa i tom prilikom putnike je zamolio da pristupe proceduri hitno napuštanja aviona u takvim situacijama.

Reagovala je aerodromska služba obezbeđenja, a vatrogasna kola su bila u pripravnosti.

U avionu nije bilo panike, a da bi se izvršila evakuacija spušteni su takozvani tobogani od vrata ka zemlji preko kojih su putnici, u roku od 20-ak minuta, bez posledica napustili avion. 

"Iz bezbednosnih razloga naš pilot je odlučio da evakuiše putnike odmah. Svi putnici su dobrog zdravstvenog stanja. Avion će biti detaljno pregledan da bi se ispitao ovaj incident", rekla je Violeta Popović iz "Austrian erlajnz".

Deo putnika koji su leteli samo do Beča odleteo je u 16.50 časova redovnom linijom JAT-a, dok će putnicima koji nastavljaju ka daljim mestima biti obezbeđeni letovi drugih aviokompanija.

U avionu je bilo 83 putnika i pet članova posade.

Avion "foker 100" spada u red pouzdanih letelica, a njegovi motori nalaze se veoma blizu trupa aviona i putničke kabine.

Neki od pilota JAT-a kažu da je to možda i bio povod da se pilot odluči za ovako brzu i efikasnu evakuaciju, pošto je rizik u slučaju požara motora veliki.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво