Читај ми!

Zatvor za srpske državljane zbog krijumčarenja 2.000 ljudi u Austriju

Pokrajinski sud u Kornojburgu osudio je nekoliko srpskih državljana na zatvorske kazne od 15 meseci do sedam godina zbog ilegalnog prebacivanja .osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

Na sedam godina osuđen je 43-godišnji državljanin Srbije, koji je najavio ulaganje žalbe na presudu.

Tri muškarca i dve žene, koji se već pet meseci nalaze u istražnom pritvoru, morali su da odgovaraju za krijumčarenje oko 2.000 izbeglica od proleća do septembra prošle godine.

Samo od maja do septembra su, prema optužnici, ilegalno prebacili 1.500 lica.

Sudija Ditmar Nusbaumer rekao je da je, prilikom određivanje kazne, kao otežavajuća okolnost kod osuđenog 43-godišnjaka, uzeta u obzir njegova kriminalna prošlost.

Njegova 60-godišnja saputnica dobila je četiri godine zatvora, a majka tri godine, za saučesništvo, jer su stavljale svoje stanove na raspolaganje za vozače koji su prebacivali ilegalce.

Druga dva osumnjičena srpska državljanina, koji su optuženi za upravljanje vozilima kojima su ilegalci prevoženi preko granice, osuđena su na tri godine zatvora.

Državni tužilac Bijanka Šendorfer rekla je da su krijumčari postajali sve „alaviji“ i da su brzo organizovali „velike ture“ tri puta nedeljno u konvoju sa do 40 izbeglica.

Od vozila su koristili "reno espas", u kojem su uklonili sedišta kako bi prebacili 14 osoba.

Prilikom jedne vožnje se jedan putnik u kamionu zamalo ugušio zbog izduvnih gasova, a vozači su imali naređenje da ne prekidaju vožnju, te izbeglicama nisu davali ni vodu ni hranu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво