SAD, prvi slučaj prenošenja virusa zika

Prvi slučaj virusa zika prenetog unutar SAD registrovan je u Dalasu, u američkoj državi Teksas.

Ogranak En-Bi-Sija u Dalasu javio je da je zabeležen slučaj virusa zika koji je prenet seksualnim putem, navodi Rojters.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je da je jedna osoba zaražena virusom u Dalasu, ali je dodao da nije ispitivao na koji način je inficirana.

Prošlog četvrtka je generalni direktor SZO Margaret Čen rekla da je nivo uzbune "ekstremno visok", iako nema dokaza da je virus zika odgovoran za nagli porast broja beba rođenih u Brazilu sa abnormalno malim glavama.

SZO procenjuje da bi u Severnoj i Južnoj Americi u narednoj godini moglo da bude čak četiri miliona slučajeva obolelih od tog virusa.

Poslednji put je SZO proglasila globalno vanredno stanje 2014. godine zbog epidemije ebole, podseća agencija AP.

SZO je prošle nedelje upozorila da se virus zika "eksplozivno širi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије