Svetski mediji: Đokoviću nema ravnog

Poznati svetski mediji posle šestog trijumfa Novaka Đokovića na Australijen openu u prvi plan ističu njegovu "neverovatnu dominaciju svetskim tenisom". Deo njih, prirodno, žali nad sudbinom Endija Marija, nakon što je Britanac izgubio i peto u finale u Melburnu, četvrto od Srbina.

"Đoković je bio nemilosrdan, odbranio titulu, stigao Roja Emersona sa šest trofeja i još jednom slomio srce Mariju", piše u izveštaju Rojtersa, uz konstataciju da je presudio drugi set.

Izveštač britanskog Bi-Bi-Sija nije želeo previše da se razmeće, već je pustio podatke da sami pričaju priču. Tako je u naslovu naveo da je Đoković pobedio Marija sa 3:0 i osvojio šestu titulu u Melburnu, uz podsećanje da je Srbin neporažen u finalima u Australiji, kao i da je stigao do 11. grend slem titule u karijeri, čime se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

"Škot je postao tek drugi teniser, posle svog bivšeg trenera Ivana Lendla na Ju-Es openu, koji je izgubio pet finala na jednom grend slem turniru, otkako je počela Open era 1968. godine", naveo je Bi-Bi-Si. 

Tradicionalno nadahnuta "Gazeta delo sport" konstatuje da je Melburn Đokovićevv grad i da je Srbin u prvom setu delovao "monstruozno" na terenu.

Španska "Marka" uz naslov "Kralj Melburna" piše da je Đoković sa stilom odbranio titulu i pokazao da mu apsolutno nema premca u svetskom tenisu.

Čuveni francuski "L'Ekip" u naslovu ima samo jednu reč - NEPOBEDIV, a nemački "Bild" podseća na je Đokovićev trijumf istovremeno i trijumf Borisa Bekera.

Sajt Australijen opena naveo je da će sada Đokovićevo ime sigurno biti pominjano u razgovorima o teniskim velikanima.

"Ako ime Novaka Đokovića do sada nije bilo pominjano povodom toga koji su najbolji teniseri u istoriji, sada će to sigurno biti slučaj. Prvi teniser sveta izjednačio se sa Rodom Lejverom i Bjornom Borgom sa po 11 grend slem titula", navodi se na sajtu.

Skaj Sports naveo je da "Đoković vlada u Melburnu" i podsetio da je srpski teniser pobedio Marija u četiri finala na tom turniru.

"Nade Endija Marija za prvu titulu na Australijan openu ponovo je prekinuo Novak Đoković, koji je osvojio svoju šestu i izjednačio Emersonov rekord", naveo je Skaj.

Španski AS naveo je da je "Đoković šampion" i ukazao na "emotivan i dostojanstven" govor Endija Marija po završetku meča. 

Konačno, mediji u regionu takođe ne štede komplimente za srpskog tenisera. "Đoković pomeo Marija", piše čitani sarajevski portal Kliks, dok hrvatski Indeks, pod naslovom "Kralj Australije", navodi da je Đoković "podigao na noge Rod Lejver arenu".

"Do pobede su ga nosili navijači na tribinama, ali prava fešta bila je na Garden trgu. Navijači koji nisu imali ulaznice privukli su veliku pažnju, stotine navijača razvili su zastave i zaigrali kolo posle meča".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара