Читај ми!

Nakon više od četvrt veka Napoli zimuje kao prvi!

Fudbaleri Napolija deklasirali su u gostima Frozinone sa 5:1 (2:0) i ostaće na prvom mestu posle 19. kola italijanske Serije A. Poslednji put kada je Napoli osvojio jesenju titulu bila je sezona 1989/1990 i tim sa San Paola je postao šampion.

Ekipa Mauricija Sarija protiv novajlije u ligi ostvarila je treći trijumf u nizu lakše nego što se očekivalo, nakon što su Albiol i Gonzalo Iguain doneli dva gola prednosti na poluvremenu.

Napoli je u nastavku još jače dodao "gas", Iguain je još jednom pogodio (ukupno 18 pogodak u Seriji A, četvrti put u šest mečeva je postigao dva gola), kao i Marek Hamšik, a efikasan je bio i "zaboravljeni" Manolo Gabijadini, koji je zamenio najboljeg strelca italijanskog šampionata.

Gostujuće ekipe zabeležile su pobede u sva četiri preostala meča istog termina, plus Sasuolo protiv Intera ranije u nedelju.

Kjevo je u finišu slavio u Bolonji golom Simonea Pepea i tako kaznio promašaj sa bele tačke Matije Destra. Slično je i Đenova bila bolja u Bergamu protiv Atalante (2:0), dok je Franko Vaskez doneo trijumf Palermu u Veroni.

Masimo Makarone doživljava drugu mladost, rešio je još jedan meč u korist Empolija, ovog puta protiv Torina osmim golom u sezoni.

Fudbaleri Sasuola savladali su na gostujućem terenu ekipu Intera sa 1:0 (0:0). U meču koji je obilovao šansama, jedini gol viđen je tek u samom finišu susreta, i to iz penala koji je realizovao Beradi.

Prvo poluvreme počelo je odličnim šansama za domaći sastav, i to preko Ikardija i Ljajića, dok su s druge strane gosti su svoje prilike imali preko Sansonea i Misirolija, ali Handanović je odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku Inter je ponovo imao sjajne šanse preko Ljajića i Kondogbije, ali je gostujući golman ostao nesavladan. Do kraja meča ređale su se šanse oba tima, ali nije bilo promene rezultata. Kazna za promašaje Intera, koji je ipak bio bolji rival na ovom meču, stigla je u samom finišu susreta kada je arbitar posle starta Mirande nad Defrelom, dosudio penal, a Beradi je bio siguran za veliki trijumf Sasuola.

Za ekipu Intera svih 90 minuta na terenu proveo je srpski reprezentativac Adem Ljajić.

Juventus je ostao neporažen i na devetoj utakmici u nizu. Štaviše, "bjankoneri" su slavili u Đenovi protiv Sampdorije (1:2), golovima Pola POgbe i Semija Kedire, i tako su se popeli na drugo mesto Serije A. 

Rezultati:

Inter - Sasuolo 0:1 (Beradi 90+5 penal) 

Atalanta - Đenova 0:2 (Džemaili 79, Pavoleti 81)

Bolonja - Kjevo 0:1 (Pepe 79)

Frozinone - Napoli 1:5 (Samarko 81 - Albiol 20, Iguain 30 penal, 60, Hamšik 59, Gabijadini 72)

Verona - Palermo 0:1 (Vaskez 26)

Torino - Empoli 0:1 (Makarone 56)

Sampdorija - Juventus 1:2 (Kasano 64 - Pogba 17, Kedira 46)

Juče:

Karpi - Udineze 2:1 (Pašuti 26, Lolo 70 – Zapata 71)

Fiorentina – Lacio 1:3 (Ronkalja 90+3 - Keita 45+1, Milinković-Savić 90+2, Anderson 90+5)

Roma - Milan 1:1 (Ridiger 5 - Kučka 51)

Tabela: Napoli 41 bod, Juventus 39, Inter 39, , Fiorentina 38, Roma 34, Sasuolo 31, Empoli 30, Milan 29, Lacio po 27...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије