Prštalo u Liverpulu, Mančester traži "posebnog"

Sedam golova na Gudisonu, Stouk postigao četiri, domaćin jedan manje. U Votfordu, Totenhem pobedio golom Sona u finišu meča. Bespomoćni Aston Vila i Njukasl. Junajted i Čelsi bez golova, Old Traford doziva Žozea Morinja. Tadić strelac u porazu Sautemptona.

Novo kolo Premijer lige donelo je nekoliko veoma zanimljivih mečeva, ujedno i rezultata.

U Liverpulu, na Gudisonu, Everton je dočekao Stouk. Gosti su poveli golom Džerdana Šaćirija u 16. minutu, ali je Romelu Lukaku izjednačio šest minuta kasnije. Ipak, da gosti odu na odmor sa golom više pobrinuo se, još jednom, švajcarski reprezentativac, pošto je pogodio u poslednjim momentima prvog dela igre.

"Karamele" su u nastavku zaigrale odlučnije, što im je donelo preokret. Prvo je Lukaku pogodio, a potom i Đerar Deulofeu, u 64, odnosno 71. minutu. Ali, gosti su odneli čitav plen u ovom uzbudljivom duelu, pošto su Hoselu u 80, a zatim i Arnautović u 90. minutu sa bele tačke, doneli pobedu Stouku.

Uzbudljivo je bilo i u Votfordu, gde je domaćin, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone, posustao u poslednjim minutima meča protiv Totenhema. I to sa igračem manje.

Erik Lamela je doneo prednost londonskom timu u 17. minutu, a onda je sjajni Odion Igalo izjednačio u 41. U nastavku, Votford je ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Nejtan Ejk isključen u 63. minutu.

Domaćin se dobro držao sve do finiša, u kojem je i on mogao do sva tri boda, tačnije nekoliko santimetara je odlučivalo, pošto je Ugo Ljoris na gol-liniji zaustavio loptu koju je uputio Ben Votson direktno iz kornera. 

A onda, nekoliko momenata kasnije, Heung Min Son je petom, kroz noge golmanu Gomesu, poslao loptu u mrežu. 

Kristal Palas i Svonsi su odigrali 0:0, Norič je savladao Aston Vilu sa 2:0, golovima Hausona i Mbokanija, dok je Vest Brom savladao Njukasl sa 1:0. Jedini strelac bio je Daren Flečer u 78. minutu. Aleksandar Mitrović je odigrao čitav meč za "svrake".

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom stadionu ekipu Bornmuta sa 2:0, i tako preuzeli vodeću poziciju u engleskom prvenstvu. Arsenal sada ima 39 bodova, jedan više od Lestera, koji će se sutra sastati sa Mančester sitijem.

Strelci su bili Gabrijel Paulista u 27. i Mestu Ozil u 63. minutu.

Mančester junajted je prekinuo seriju od tri poraza, ali je šest utakmica bez pobede u Premijer ligi, nakon remija na svom stadionu sa Čelsijem bez golova.

Junajted je šesti na tabeli sa 30 bodova, dok je Čelsi na 14. mestu sa 20.

Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su celu utakmicu za Čelsi.

Vest Hem je izbio na sedmo mesto pošto je posle preokreta sa 2:1 na svom stadionu savladao Sautempton.

Gosti su poveli preko srpskog fudbalera Dušana Tadića u 13. minutu, a pobedu Vest Hemu doneli su Mikal Antonio u 69. i Endi Kerol u 79.

Sautempton je ostao na 12. mestu engleskog prvenstva sa 24 boda.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије