Ministarski savet OEBS-a u Beogradu, stigli prvi gosti

Sve je spremno za održavanje Ministarskog saveta OEBS-a 3. i 4. decembra u Beogradu. Prestonica će ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova, a već danas pristižu delegati kako bi učestvovali na pripremnim sastancima. Na sastanku će učestvovati predstavnici 57 država članica i 11 zemalja partnera OEBS-a.

Beogradska Kombank arena primila je prve goste – prethodnicu Ministarskog saveta OEBS-a. U jednoj od deset kancelarija za sastanke sa ukupno 1.700 mesta, pripremni sastanci.

Ambasadori i visoki zvaničnici zauzeli su mesta u jednoj od sala Arene gde razrađuju planove za sastanak na ministarskom nivou koji će se održati u plenarnoj sali u četvrtak i petak, 3. i 4. decembra.

Za 1.500 predstavnika 57 zemalja članica i 11 država partnera i 3.000 slušalica, 650 mikrofona i 29 prevodilačkih kabina – na šest jezika.

Najveći organizacioni izazov za Beograd od Samita nesvrstanih 1989. godine i u godini kada se obeležavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija. Prilika i za promociju grada.

"Imali smo priliku prošle godine da budemo domaćini Samita 16 šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, bio nam je u poseti i predsednik Kine, bili smo domaćini i samita gradonačelnika, ali ovo je najveći skup u poslednjih 26 godina i sjajna prilika i za promociju grada Beogarda", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Važni sastanci u Palati Srbija. Sala Jugoslavija sprema se da na ručku ugosti visoke delegate, koje će na ulazu sačekati i promotivni štandovi. Skup će pratiti više od 500 predstavnika medija, a akreditovano je 150 redakcija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара