Читај ми!

Makedonija podiže ogradu na granici sa Grčkom

Na području Đevđelije, nekoliko kilometara duž granične linije sa Grčkom, od jutros je počelo postavljanje troslojne žičane ograde za kontrolu ulaska izbeglica i migranata, javili su makedonski mediji pozivajući se na izjave očevidaca.

Postavljanje ograde usledilo je nakon što je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova juče od Slovenije dobilo zvanično saopštenje da ubuduće neće primati migrante sa područja u kojima nema oružanih sukoba i da će se oni smatrati ekonomskim migrantima.

Nakon tog dopisa, Makedonija je sinoć počela selekciju migranata koje propušta na granici sa Grčkom, a prema pisanju makedonskih medija, isto su počele da rade i srpska policija i Žandarmerija.

Od sinoć, srpska policija i Žandarmerija zaustavile su više od 300 izbeglica i nisu im dozvolili da uđu u Srbiju kod graničnog prelaza Tabanovce–Preševo, gde obično izbeglice iz Makedonije prelaze u Srbiju.

Makedonska armija je od ponedeljka počela da raščišćava teren uz granicu sa Grčkom, u širini od tri metra, radi, kako je tada najavljeno iz kabineta predsednika Makedonije Đorđa Ivanova, brzog postavljanja žičane ograde ako zemlje u koje su se izbeglice uputile počnu da smanjuju ili potpuno zaustave njihov prijem.

Makedonski Savet za bezbednost, na čijem je čelu Ivanov, saopštio je u nedelju, nakon poslednje sednice, da će ograda na granici sa Grčkom biti postavljena zbog kontrolisanja ulaska izbeglica i migranata sa Bliskog istoka.

Kada se ograda postavi, izbeglice će moći da uđu samo na jednom određenom mestu u blizini Đevđelije i da se zatim smeste u izbeglički kamp blizu tog grada, navedeno je u saopštenju makedonskog Saveta za bezbednost.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије