Читај ми!

Palestinac ubijen u izraelskom upadu u bolnicu

Jedan Palestinac ubijen je tokom upada prerušenih izraelskih snaga u bolnicu na Zapadnoj obali, rekli su palestinski zvaničnici.

Izraelska vojska je saopštila da su snage ušle u bolnicu Al-Ahli u gradu Hebronu da uhapse Azama Šalaldeha, Palestinca za koga tvrde da je u oktobru napao nožem jednog Izraelca.

Kako je navedeno, vojnici su tokom hapšenja napadnuti i uzvratili vatru.

Direktor bolnice Džihad Šavar identifikovao je žrtvu kao Abdalaha, brata Šalaldeha, prenosi Asošijeted pres.

Kako je naveo, više od 20 pripadnika izraelskih snaga, prerušenih tako da liče na lokalane stanovnike, uključujući i jednu ženu koja se porađa, ušlo je u bolnicu.

Otišli su do hirurškog odeljenja, gde su izvukli oružje i upali u sobu u kojoj je ležao Azam Šalaldeh. Potom su stavili lisice njemu i njegovom bratu i ubili drugog brata 27-godišnjeg Abdalaha, kada je izašao iz kupatila, rekao je Šavar.

"To je zločin. To je protivno međunarodnom pravu. Niko ne bi smeo da upada u bolnice, ali Izrael je to uradio", rekao je direktor.

Šalaldeh se oporavljao u bolnici od rana zadobijenih od metaka. Vojska je saopštila da je ranjen tokom napada za koji je osumnjičen.

Današnji incident dogodio se usred talasa izraelsko-palestinskog nasilja koje ne pokazuje znake smirivanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара