Читај ми!

U BiH rijaliti posle ponoći?

Veće Regulatorne agencije za komunikacije u Bosni i Hercegovini usvojilo predlog da se emitovanje svih vrsta rijaliti programa ograniči na termin posle ponoći. Konačna odluka očekuje se nakon javnih rasprava.

Članovi Veća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) prihvatili su predlog prema kojem bi se rijaliti šou mogao emitovati samo između ponoći i šest sati ujutru.

Nakon što je Veće RAK-a usvojilo predlog, o tome bi trebalo da se raspravlja na javnim raspravama kako bi sve zainteresovane strane mogle da se izjasne o tome.

Kada budu dostavljeni predlozi, Veće RAK-a će na nekoj od narednih sednica doneti konačnu odluku.

Prihvatanje ovog predloga značilo bi izmenu kodeksa koji reguliše emitovanje programa.

Amela Odobašić, portparolka Regulatorne agencije za komunikacije, za Kliks je rekla da nije određen termin do kada bi mogla da traje javna debata, i kada bi Veće RAK-a moglo zauzeti konačan stav.

Sličan predlog Veću Regulatorne agencije za komunikacije upućen je ranije, a posebne kontroverze u javnosti izazvao je rijaliti šou "Parovi". Pojedini građani su tražili da se zabrani emitovanje takvog sadržaja.

U Regulatornoj agenciji za komunikacije kažu da oni nisu nadležni u ovom slučaju jer se radi o emiteru koji nije licenciran u BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије