Srbija pobedom protiv Slovačke startovala na EP

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope savladavši u italijanskom gradu Busto Arziciju selekciju Slovačke sa 3:2 u setovima (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9). Srbija je do trijumfa došla posle velike borbe i 180 minuta igre. U subotu u drugom kolu protiv Finske (15.00 RTS 1).

Izabranici Nikole Grbića nisu imali nimalo lak posao u susretu sa Slovacima, koji su pružili veoma snažan otpor favorizovanom rivalu.

Srbija je dugo tražila put do očekivane pobede, a uspeh je obezbedila posle dramatične i dugotrajne borbe, tek u petom setu.

Do tada, srpski odbojkaši igrali su nesigurno, sa mnogo oscilacija i neoprostivo velikim brojem grešaka, što su čvrsti i uporni Slovaci koristili na pravi način.

Tokom cele utakmice vođena je velika i izjednačena odbojkaška bitka, uz mnogo uzbuđenja i preokreta, a srpski tim uspeo je da ipak sačuva snagu i koncentraciju za odlučujući set i važnu pobedu na startu takmičenja.

Na prvenstvu koje 9. do 18. oktobra zajednički organizuju Italija i Bugarska, srpski odbojkaši u subotu od 15 sati igraju protiv Finske (prenos RTS 1), a u poslednjem kolu sastaju se u nedelju od 18. sati sa braniocem titule Rusijom.

U drugoj utakmici 1. kola D grupe od 20.30 sati igraju Rusija i Finska.

Ovako je protekao meč u Busto Arziciju:

20.30 - Kraj meča, odbojkaši Srbije ubedljivo su dobili taj-brejk 15:9 i tako pobedom započeli šampionat.Naši odbojkaši nisu blistali ali su ipak potvrdili status favorita u duelu sa neugodnim Slovacima.

20.09 - Igraće se taj-brejk, Slovaci su dobili četvrti set 26:24. Odlično su započeli naši igrači ovaj set, vodili su 16:12 a onda su posle tehničkog tajm-auta stali. Slovacu su zaigrali sjajno, kako u odbrani tako i u napadu i zasluženo došli do izjednačenja.

19.31 - Još jedan čudan i dug set. Vodili su Slovaci sa 16:11 ali je letargiju u igri našeg tima prekinuo Nikola Grbić posle tajm-auta i sa par izmena. Ušlo se u neizvesnu završnicu. Slovaci su bili na pragu pobede (28:26) ali je zatražen video čelendž posle koga je sudia promenio odluku dodelivši Srbiji poen za ostanak u setu. Naši momci su potom vezali tri poena i trijumfovali 30:28 u trećem setu.

18.45 - Slovaci dolaze do izjednačenja. Dobili su drugi set rezultatom 25:22. Nešto lošija igra srpskog tima na startu seta i mnogo grešaka, omogućili su Slovacima lepu prednost koju do kraja seta nisu ispuštali.

18.05 - Srbija je osvojila prvi set rezultatom 25:22. Na prvi pogled je jasno da je Srbija bolji tim, ali su Slovaci rešeni da protivniku maksimalno otežaju posao. 

17.30 - Počeo je meč.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво