Читај ми!

U ruskim napadima ubijena dvojica komandanata ID

Ruski avioni uništili uporište grupe Liva el Hak u Siriji i ubili dvojicu komandanata terorističke organizacije Islamska država, preneo je Tas. Objavljeni snimci ruskih napada na Raku i Alep.

Ruske vazduhoplovne snage izvršile su, tokom poslednja 24 sata, 60 napada na ciljeve Islamske države u Siriji i ubile oko 300 ekstremista, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi Tanjug.

U prethodnom saopštenju, Moskva je objavila da gađa oko 10 meta dnevno. Intenziviranje napada ima za cilja da spreči ekstremiste da se pregrupišu i prošire se u naseljenim oblastima, navodi ministarstvo u saopštenju.

Ranije danas, zamenik načelnika generalštaba ruske armije general-potpukovnik Igor Makušev, saopštio je da su ruski avioni danas uništili uporište grupe Liva al-Kah u Siriji i ubili dvojicu komandanata IS, kao i oko 200 ekstremista.

"Uporište grupe Liva el Hak je uništeno nakon što je direktno pogođeno preciznim bombama KAB-500S. Prema presretnutim razgovorima, u vazdušnim udarima poginula su dvojica komandanata Islamske države na terenu i oko 200 ekstremista ", rekao je Makušev.

Makušev je istakao da su u poslednja 24 sata ruski lovci izveli 67 letova i obavili 60 vazdušnih napada na pozicije terorista.

Ruski lovci su počeli da izvode vazdušne udare na lokacije terorista u Siriji 30. septembra, podsetila je ruska agencija dodajući da je rusko osoblje iz te grupe, stacionirano u vazduhoplovnoj bazi Hmeimim i da raspolaže sa 50 aviona i helikoptera.

U sredu, ruska flota iz Kaspijskog mora ispalila je sa četiri broda krstareće rakete "kalibr", prvi put protiv terorističke organizacije Islamska država u Siriji.

Ruska agencija je prenela da Islamska država, prema nekim izveštajima, sada kontroliše oko 40 odsto teritorije Iraka i 50 odsto teritorije u Siriji.

Islamska država je ekstremistička organizacija koja se bori za stvaranje "islamskog kalifata" ne osvojenim teritorijama Iraka i Sirije, preneo je Tas.

Prema američkoj Centralnoj obaveštajnoj agenciji, Islamska država ima oko 30.000 pripadnika, dok iračke vlasti tvrde da ih je oko 200.000.

Među njima su građani 80 zemalja, između ostalog iz Britanije, Nemačke, Maroka, Saudijske Arabije, SAD, Kanade, Rusije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво