Читај ми!

Štrahe optužio SAD i NATO za izbegličku krizu

Lider krajnje desničarske austrijske Slobodarske partije Hajnc-Kristijan Štrahe optužio je SAD i NATO za izazivanje izbegličke krize koja je pogodila Evropu.

Hajnc-Kristijan Štrahe je na svom Fejsbuk nalogu napisao da su SAD i NATO uništili Irak i Libiju svihiin vojnom intervencijom, bombama i projektilima, prenosi Tanjug.

"Pružali su finansijsku, logističku i vojnu podršku opoziciji protiv sirijskog predsednika Bašara Asada, i tako omogućili da se u regionu desi uništenje, haos, patnja i radikalni islamizam", naveo je Štrahe.

Štrahe, koji se kandidovao za gradonačelnika Beča na izborima sledećeg meseca, ironično je prokomentarisao, kako je naveo, predlog američkog predsednika Baraka Obame da je Evropa prvenstveno odgovrna za rešavanje priliva izbeglica sa Bliskog istoka, Afrike i Azije.

"SAD decenijama izazivaju požare na Bliskom istoku, a potom bestidno tvrde da odgovornost za poplavu izbeglica leži na Evropi. To je u pravom smislu reči geostrateška destabilizacija", naveo je Štrahe, preneo je Rojters.

U odvojenom intervjuu za ORF, Štrahe je pozvao na podizanje ograde, duž koje bi patrolirala vojska, duž prirodne austrijske istočne granice sa Mađarskom, kao i da se više puštaju izbeglice koji su hrišćani i Jevreji, u odnosu na muslimane.

"Ne želimo islamizaciju Evrope. Ne želimo da naša hrišćansko-zapadna kultura nestane", dodao je lider krajnje desničarske austrijske Slobodarske partije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара