Читај ми!

Srušena dodatna ograda oko kosovske vlade

Aktivisti opozicionog radikalnog pokreta "Samoopredeljenje" srušili su dodatnu ogradu oko zgrade vlade u Prištini koja je danas postavljena, javio je prištinski portal "Albeu".

Poslednjih dana Vlada Kosova je pojačala bezbednosne mere, ali ne zbog unutrašnje situacije i pretnji pokreta "Samoopredeljenje" da će protestima onemogućiti sprovođenje dela Briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

"Samoopredeljenje" je saopštilo da vlada svojim odlukama ne može da se distancira od naroda, već da političari na vlasti moraju da odgovaraju za svoje postupke: "(Isa) Mustafa je, s jedne strane, defunkcionalizovao Kosovo kroz Zajednicu (srpskih opština), a s druge strane bi da izoluje zgradu vlade i da izbegne odgovornost za svoje postupke."

Iz "Samoopredeljenja" ponavljaju da je osnivanje ZSO za njih potpuno neprihvatljivo i da je deo "štetnog ugovora", zbog kojeg premijer Isa Mustafa mora da podnese ostavku.

Vlada u Prištini je saopštila da pojačava bezbednosne mere oko pojedinih institucija i ličnosti zbog unutrašnje bezbednosne situacije.

Reč je, kako se navodi, o nastavku ranije započetih bezbednosnih mera čija je primena počela pre nekoliko meseci kao rezultat preporuka o bezbednosnim merama u regionu, te da se one ne odnose na poslednja događanja u zemlji.

Vlada Kosova uverava građane da su njene institucije na nivou zadatka i da ne postoje razlozi za zabrinutost, prenela je prištinska Koha ditore.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара