Читај ми!

ID uništila deo Belovog hrama u Palmiri

Ekstremistička grupa Islamska država uništila je deo drevnog hrama u sirijskom gradu Palmiri, saopštili su sirijski aktivisti.

Meta ekstremista bio je Belov hram, jedna od najznačajnijih građevina iz antičkog doba na Bliskom istoku, preneo je Tanjug.

Za sada nije poznato kolika je šteta naneta Belovom hramu, navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava, a prenosi Rojters.

Palmiru su džihadisti zauzeli krajem maja, posle čega se pojavila informacija da su grad minirali, a u julu da su uništili nekoliko drevnih spomenika, uključujući na ulazu u muzej statuu Lava drevnoarapske boginje Alat, staru oko 2.000 godina.

Prema predanju, Palmiru je osnovao biblijski car Solomon i jedan je od najbogatijih gradova kasne antike, u oazi Sirijske pustinje.

Ruševine koje se protežu na tri kilometra na spisku su objekata svetske kulturne baštine Uneska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво