Читај ми!

Ana ispustila pobedu protiv Serene

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale Sinsinatija pošto je u četvrtfinalu izgubila od branioca titule, Amerikanke Serene Vilijams, sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:4, 6:2. Deveta teniserka sveta ispustila je pobedu nad prvom, koju je imala "u rukama".

Nakon velike i uzbudljive borbe, obeležene sa čak 14 brejkova, Srpkinja je poklekla u odlučujućim trenucima, čemu je ponajviše doprinela njena uobičajena boljka, psihološka nestabilnost tokom meča.

Prvi set Ivanovićeva je odigrala izvanredno, dobila ga posle tri brejka, i u tim trenucima činilo se da nezadrživo grabi ka uspehu, iako je i Amerikanka osvojila dva gema na servis protivnice.

U nastavku duela srpska teniserka pokazala je sve kvalitete, jer je nakon vođstva Amerikanke sa 3:0 uspela da se vrati u meč dobivši četiri gema zaredom, međutim, platila je ceh brzopletim greškama, pa je Vilijams zasluženo izjednačila na 1:1.

Početak trećeg seta pokazivao je da bi Ivanovićeva ipak mogla da sruši favoritkinju, povela je sa 2:0, ali je sve krenulo nizbrdo kada je Amerikanka brejkom izjednačila na 2:2.

Snažnim i preciznim udarcima najbolja svetska teniserka pojačala je ritam, Srpkinja je sve više posustajala, da bi u završnici bila sasvim demoralisana i Vilijams je rutinski okončala meč posle sat i 50 minuta borbe.

U duelu za finale Vilijams u subotu čeka pobednicu susreta u kojem kasnije večeras igraju Čehinja Lusi Šafaržova i Ukrajinka Elina Svitolina.

Ženski turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

Ovako je protekao četvrtfinalni meč u Sinsinatiju:

21.03 - Kraj meča, Srerena Vilijams je u polufinalu turnira. Amerikanka je dobila treći ubedljivo sa 6:2. Na početno vođstvo Ane Ivanović od 2:0 Serena je vezala čak šest gemova i zasluženo slavila.

20.55 - Serija Serene od četiri uzastopno dobijena gema. Sa novim brejkom najbolja teniserka sveta stiže do velike prednosti od 4:2 u poslednjem setu.

20.48 - Serena uzvraća brejkom za 2:2.

20.35 - Za razliku od prva dva seta u trećem Ana prva stiže do prednosti i otvara set brejkom - 1:0.

20.29 - Kraj drugog seta, Serna ponovo oduzima servis Ani čime stiže do pobede u drugom setu od 6:4. 

20.20 - Serana uzvraća novim brejkom, potom i sigurno osvaja gem na svoj servis - 5:4. 

20.14 - Ana još jednim brejkom stiže do prednosti od 4:3 u drugom setu. 

20.05 - Večeras fantastična Ana prvo vraća brejk, a zatim na svoj servis stiže do izjednačenja 3:3. 

19.53 - Serena na startu drugog seta sigurno osvaja prvi gem na svoj servis a potom i pravi prvi brejk u drugom setu za vođstvo od 2:0.

19.45 - Ana dobija prvi set rezultatom 6:3. Odlična igra naše teniserke koja je posle svakog pokušaja Serene da se rezultatski vrati imala pravi odgovor.

19.43 - Festival brejkova u prvom setu. Ivanovićeva uspeva da se revanšira Sereni i u narednom gemu, na svoj servig, mogla bi da dođe do trijumfa u prvom setu - 5:3.

19.38 - Serena pravi četvrti brejk u ovom setu, smanjena prednost Ane - 4:3.

19.26 - Sjajna igra Ane Ivanović koja još jednom oduzima servis Sereni Vilijams sa vođstvo od 3:1 u prvom setu.

19.19 - Naša teniserka odmah uzvraća brejkom - 1:1.

19.15 - Anu definitvno čeka veoma težak meč, Serena pravi brejk već na startu.

19.12 - Počeo četvrtfinalni duel Ane Ivanović i najbolje teniserke sveta Serene Vilijams. Naša teniserka prva na servisu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије