Stefanović: Za Pajtića su institucije privatna imovina

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović ocenio je da je lider DS-a Bojan Pajtić izjavom da policija ne treba da bude nezavisna institucija potvrdio da ne pravi razliku između političkih i državnih institucija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu.

"Šef pokrajinske Vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić očigledno je državne institucije poistovetio sa privatnom imovinom, pošto već 15 godina vlada Vojvodinom, isključivo vodeći računa o sopstvenim interesima, ne mareći za građane", rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.

Stefanović je dodao i da izjavom da nigde u svetu policija ne treba da bude nezavisna institucija, Pajtić samo potvrđuje da ne pravi razliku između političkih i državnih instuticija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu.

"Srpska policija će nastaviti da radi nepristrasno, nepolitikantski i isključivo u skladu sa zakonom, sarađujući sa samostalnim i nezavnisnim instucijama, tačnije tužilaštvom i sudovima", rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Možda bi Pajtić od MUP-a želeo da napravi stranačku policiju, ali mu to građani neće dozvoliti, naveo je Stefanović koji je dodao i da bi za sve koji žive u Vojvodini mnogo korisnije bilo kada bi se lider demokrata, "nakon dužeg odmora i brčkanja na moru, konačno pojavio na poslu i počeo da radi ono za šta ga građani plaćaju".

"Ali problem je u tome što Pajtić nije ozbiljan i odgovoran političar, kao što to nije ni stranka koju predvodi" zaključio je Stefanović.

SNS: Pajtić se plaši izbora 

Srpska napredna stranka, reagujući na izjave lidera DS-a Bojana Pajtića o izborima i MUP-u uverena je da se on u stvari plaši izbora i pita ga dokle misli da kao premijer Vojvodine vrši pritisak na držvane organe.  

"Građani Vojvodine bili bi veoma zadovoljni kada bi Pajtić uložio bar deo energije i uradio bilo šta korisno za njih, od one silne energije koju troši na svoje medijske nastupe, koji se, doduše, na kraju uvek završe fijaskom i brukom", konstatuje SNS u saopštenju, prenosi Tanjug.

Naprednjaci Pajtiću postavljaju i pitanje "čega se više plaši - toga šta o njemu misle njegove stranačke kolege iz Demokratske stranke ili šta o njemu govore građani Vojvodine?".

U reagovanju na Pajtićevu izjavu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije partijska institucija, SNS ga podseća da od 2012. godine ne važi "načelo Demokratske stranke - kadija te tuži, kadija ti sudi", i da nadležni državni organi ne dobijaju smernice u obavljanju svog posla iz centrale vladajuće stranke, kako je to bio slučaj sa DS, nego su slobodni i nezavisni u obavljanju svog posla i to rade isključivo na osnovu zakona i Ustava".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара