Читај ми!

Ruski MTS zainteresovan za "Telekom Srbiju"

Najveći ruski operater mobilne telefonije MTS zainteresovan je za moguće učešće u privatizaciji srpske kompanije u sektoru telekomunikacija "Telekom Srbija".

Izvršni direktor i predsednik Upravnog odbora ruskog MTS-a Andrej Dubovskov kaže da bi preuzimanje "Telekoma Srbija" moglo da bude interesantno za tu kompaniju.

"Moramo da vidimo u detalje da li bi to bilo profitabilno za nas, a naravno da naše interesovanje zavisi i od iznosa koji bismo potrošili na to", rekao je Andrej Dubovskov, javlja Tas, prenosi Tanjug.

Bečki dnevnik Prese danas je podsetio da je Srbija odredila da 58,11 odsto "Telekoma Srbija" neće prodati ispod 1,1 milijardu evra i da su među zainteresovanima "Dojče Telekom", "Telekom Slovenije", veliki ruski operater MTS, kao i niz fondova.

Vlasnik kompanije "AFK Sistema", većinskog vlasnika MTS-a, Vladimir Jevtušenkov, izjavio je 2013. da AFK razmatra učestvovanje u privatizaciji srpskog Telekoma.

MTS je vodeća grupacija u sektoru telekomunikacija u Rusiji, koja je na dan 31. marta 2015. imala više od 100 miliona pretplatnika mobilne telefonije u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Turkmenistanu, Uzbekistanu i Belorusiji. Od jula 2000, ta kompanija kotira se na njujorškoj, a od novembra 2003. na moskovskoj berzi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије