Zvezda ovaj put bez drame, Javor i dalje na čelu tabele

Crvena zvezda je, za razliku od uvodnih mečeva u novoj sezoni Superlige, bez većih problema savladala Radnik u Surdulici sa 2:0. Katai i Stojanović precizni u novoj pobedi crveno-belih. Javor bolji od OFK Beograda sa 2:1, bez pobednika u utakmici Mladost - Borac (1:1). Niški Radnički u gostima savladao Čukarički sa 1:0, dok su Novi Pazar i Spartak odigrali bez golova - 0:0.

Posle uzbudljivih utakmica na startu sezone, fudbaleri Crvene zvezde su svojim navijačima priredili jedan sasvim miran meč, na kojem tri boda njihovog tima nisu dovedena u pitanje ni u jednom momentu.

U Surdulici, Crvena zvezda je savladala Radnik sa 2:0, golovima Aleksandra Kataia i Saše Stojanovića.

Zvezda je imala nekoliko izglednih prilika koje nije iskoristio Ugo Vijera, a crveno-beli su poveli u 64. minutu posle odličnog prodora i pogotka Aleksandra Kataija.

Konačan rezultat postavio je Saša Stojanović u 64. minutu. Zvezda je utakmicu završila sa igračem manje, pošto je u 84. minutu isključen Dušan Anđelković.

Crvena zvezda ima 14 bodova, jedan manje od Javora, koji je posle šestog kola i dalje na čelu tabele, pošto je na svom terenu sa 2:1 savladao OFK Beograd.

Strelci za Javor u Ivanjici bili su Husnidin Gafurov u šestom i Marko Docić u 34. minutu, dok je pogodak za goste postigao Mladen Sarajlin u 82.

Zvezda i Javor će se međusobno sastati u Beogradu u narednom kolu.

Borac je u Lučanima igrao nerešeno 1:1 sa ekipom Mladosti, iako je do 61. minuta vodio pogotkom Predraga Sikimića. Izjednačio je Vladimir Otašević.

Fudbaleri Čukaričkog nastavili su da posrću u prvenstvu, pošto su zabeležili novi poraz, treći od početka sezone.

Čukarički je u šestom kolu Super lige izgubio na svom stadionu od Radničkog iz Niša sa 1:0.

Gol na Banovom brdu postigao je Miloš Trifunović u 35. minutu.

Čukarički je osmi na tabeli sa sedam bodova, dok je Radnički izbio na treće mesto sa 11.

Novi Pazar je na svom terenu igrao nerešeno bez golova sa Spartakom.

Pazarci su sedmi sa devet bodova, tri više od ekipe iz Subotice, koja je na 10. mestu.

Metalac i Voždovac su u subotu u Gornjem Milanovcu igrali nerešeno 1:1, dok su utakmice Partizan - Rad i Jagodina - Vojvodina odložene.

Ovako su protekli mečevi u Srbiji:

21.00 - Kraj i poslednja dva današnja meča, Radnički je bio bolji od Čukaričkog sa 1:0, dok u Novom Pazaru nije bilo golova. 

20.00 - Na poluvremenu, u Novom Pazaru nema golova, dok Radnički, golom Trifunovića, vodi sa 1:0 na Banovom brdu. 

19.05 - Počeli su mečevi Čukarički - Radnički Niš i Novi Pazar - Spartak.

19.00 - Kraj meča u Surdulici, Crvena zvezda je slavila sa 2:0. Javor je savladao OFK Beograd sa 2:1, dok su Mladost i Borac odigrali 1:1.

18.40 - Zvezda je udvostručila vođstvo, Saša Stojanović je pogodio za 2:0. 

18.25 - Radnik - Zvezda 0:1. Aleksandar Katai dovodi Crvenu zvezdu u vođstvo posle odličnog prodora i preciznog udarca. 

18.08 - Nastavljen meč u Surdulici. Trener Božović napravio je prvi izmenu, Luka Jović zamenio je Vereda. Početak drugog poluvremena kasnio je zbog čišćenja terena od papirnih traka koje su na teren bacale pristalice "crveno-belih".

17.47 - Bez golova na poluvremenu meča Radnik - Crvena zvezda. Javor vodi sa 2:0 protiv OFK Beograda, Mladost u Lučanima gubi od Borca 0:1.

17.00 - Počeo meč u Surdulici između domaćeg Radnika i Crvene zvezde. Takođe počeli i mečevi Javor - OFK Beograd i Maldost - Borac.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије