Читај ми!

Makedonija, Islamska država poziva Albance na odmazdu?

Teroristička organizacija Islamska država pozvala Albance u Makedoniji da se pripreme za borbu u znak odmazde zbog antiterorističke akcije policije u kojoj je prošle nedelje uhapšeno devet osoba.

Pod lažnim imenom i sa lažnog profila na društvenim mrežama, izvesni Sejfedin el Albani pozvao je Albance u Makedoniji da se pripreme za borbu, objavili su albanski mediji u Makedoniji.

Prema pisanju tih medija, poziv upućen na albanskom jeziku je reakcija na veliku prošlonedeljnu antiterorističku akciju makedonskog MUP-a, u kojoj je privedeno devet lica osumnjičenih da su sarađivali sa najvećom terorističkom organizacijom Islamska država, javio je Sitel, prenosi Tanjug.

El Albani poručuje da je došlo vreme za reakciju Islamske države na Balkanu, posebno u Makedoniji.

"Kako možete mirno da spavate kada znate da su vaša braća zlostavljana, a naše sestre silovane u zverskim zatvorima na Balkanu? Zaboravili ste varvarske ratove slovenskih krstaša? Nisu li to bili isti oni krstaši koji su napravili horor na Kosovu i u Kumanovu? Zbog toga nam se pridružite i postanite tvrđava vaše vere. Pridružite se i donesite teror krstašima i onima koji ih podržavaju", stoji u dopisu objavljenom na socijalnim mrežama.

Albanski mediji pišu da je najverovatnije reč o albanskom državljaninu koji je član Islamske države i učesnik borbi u Siriji.

MUP proverava pretnje koje je uputio El Albani.

Iz MUP-a kažu da je očekivano da posle akcija kakva je bila ona od prošle nedelje uslede ovakve pretnje i one se sa najvećom ozbiljnošću proveravaju.

Policija je proverila identitet lica koje je potpisalo pismo, ali ga nema u evidenciji MUP-a.

Nije prvi put da stignu ovakve pretnje. Sličnu poruku i poziv na borbu upućivao je i deo terorističke grupe koja je bila razbijena kod Kumanova.

U vezi sa najnovijim slučajem MUP je zatražio pomoć u otkrivanju identiteta pošiljaoca i od bezbednosnih službi iz susedstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије