Читај ми!

Pretnje poslanicima "Srpske liste" zbog suda

Predsednik "Srpske liste" Aleksandar Jablanović izjavio je da su pojedinim poslanicima "Srpske liste" upućene pretnje kako bi odustali od podrške formiranju specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Jablanović je u izjavi mitrovačkom radiju Kontakt plus rekao da su pretnje prijavljene Kosovskoj policiji, a da poslanici "Srpske liste" ostaju opredeljeni radu koji vodi u pravcu uspostavljanja specijalnog suda.

"U poslednjih 48 sati upućeno je nekoliko pretećih poziva pojedinim poslanicima 'Srpske liste' u cilju zastrašivanja i odustajanja od podrške formiranju specijalnog suda za zločine OVK", rekao je Jablanović, prenosi Tanjug.

On je ocenio da su te pretnje prijavljene nadležnim organima i da očekuju njihov rad na rešavanju tih slučajeva.

"'Srpska lista' ostaje, i pored pomenutih pretnji, opredeljena za rad na uspostavljanju specijalnog suda i izglasavanju ustavnih amandmana koji će to omogućiti", rekao je Jablanović.

Kosovska skupština sutra bi trebalo, pod pritiskom međunarodne zajednice, ponovo da glasa o ustavnim amandmanima koji su neophodni za formiranje specijalnog suda za zločine bivše OVK, mada su već svi rokovi istekli.

Sednica je zakazana za 10 časova, uprkos velikom protivljenju opozicije, Predsedništvo Skupštine Kosova donelo je odluku da na dnevni red stavi glasanje o ustavnim amandmanima kojima se otvara put za formiranje specijalnog suda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се