Nuland u poseti Srbiji 14. jula

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland posetiće Zapadni Balkan od 11. do 14. jula, uključujući i Srbiju, najavio je Stejt department.

Nulandova, koja slovi za "desnu ruku" američkog državnog sekretara Džona Kerija, razgovaraće sa šefom srpske diplomatije, a zajedno sa njom u Srbiju dolazi i pomoćnica američkog sekretara odbrane za Ukrajinu, Rusiju i Evroaziju Evelin Farkaš, koja će razgovarati sa srpskim ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, preneo je ranije Tanjug.

Stejt department je danas saopštio da će Nulandova, pored Beograda, od 11. do 14. jula sa međuagencijskim timom posetiti i Podgoricu, Prištinu, Skoplje, Tiranu, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima vlada, političkim liderima i članovima civilnog društva, sa kojima će razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući evroatlantske i regionalne integracije.

Na Kosovu i u Srbiji, kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, Nuland će pre svega razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine i napretku u sprovođenju Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Stejt department je najavio da Nuland danas putuje u Cirih gde će razgovarati sa zamenikom ruskog šefa diplomatije, nakon čega će posetiti Dubrovnik gde će učestvovati na 10. Kroacija forumu i govoriti o Zapadnom Balkanu, a sastaće se i sa hrvatskim zvaničnicima i evropskim liderima.

Ona će se 11. jula u Srebrenici pridružiti predsedničkoj delegaciji povodom obeležavanja 20. godišnjice srebreničkog zločina, a tokom posete BiH će sa visokim vladinim zvaničnicima i političkim liderima razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво