Demonstracije u Hagu , privedeno 200 mladih

Oko 200 mladih demonstranata privedeno je posle demonstracija koja se organizuju četvrtu noć za redom u etnički mešovitom kvartu u Hagu zbog smrti jednog čoveka s ostrva Arube na Karibima, posle hapšenja, javila je holandska policija.

"Veliki broj njih već je bio priveden prethodnu noć" navela je policija i dodala da su demonstranti policiju gađali kamenjem i petardama, prenosi Beta.

Privedeni su evakuisani autobusom do policijskih stanica. Policija je juče zabranila sva javna okupljanja.

Neredi su počeli u ponedeljak uveče kada se ispred policijske stanice u multietničkom kvartu Haga okupilo oko 500 ljudi posle smrti jednog 42-ogidišnjaka iz Arube, dan pošto ga je privela policija za vreme jednog muzičkog festivala.

Prema snimcima prenetim preko društvenih mreža Miča Enrikeza, je pet policajaca bacilo na zemlju pre nego što su ga odveli u policijskim kolima. Kad su ga odnosili nije više mogao da stoji na nogama.

Policajci su suspendovani posle autopsije koja je potvrdila da je Enrikez umro zbog nedostatka kiseonika, što je "verovatno" posledica policijskog nasilja.

Iako je porodica nastradalog pozvala na mir mladići iz kvarta, prema navodima policije, nastavili su da organizuju nasilne demonstracije u tom delu grada i narednih noći.

Oni su slomili više izloga radnji ili banaka i izlog jednog pozorišta u tom kvartu gde većinom žive imigranti.

Noć od četvrtka na petak bila je mirnija nego prethodne zahvaljujći pomoći dobrovoljaca, prenosi agencija Frans pres.

Policija je navela da je Enrikez priveden kada je rekao da ima oružje i da mu je pozlilo na putu za policijsku stanicu. On je umro narednog dana u bolnici. Sila je upotrebljena da bi se savladao jer se odupirao hapšenju, prema navodima policije.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво