Читај ми!

Mihajlović: Biću uz Vučića ako odluči da ide u Srebrenicu

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da će, ukoliko premijer Aleksandar Vučić odluči da ode u Srebrenicu, ona svakako biti uz njega kako bi odali poštu žrtvama.

Zorana Mihajlović je, komentarišući napade na nju povodom informacija u medijima da je jedina na sednici Vlade Srbije podržala rezoluciju o Srebrenici, rekla da oni nisu ni prvi ni poslednji, ali i dodala da "to nije patriotizam", prenosi Tanjug.

Dodala je da, ukoliko nema iskrenog poverenja i stabilnosti u regionu, oni koji danas napadaju nju, sutra će napadati svakoga ko bude hteo da pokrene veće ekonomske i političke komunikacije. 

Upitana kako je glasala prilikom izjašnjavanja ministara o nacrtu Rezolucije o Srebrenici, Mihajlović je rekla da je ta tačka dnevnog reda bila pod oznakom država tajna, te da ne želi da komentariše dok se taj status ne skloni.

"Činjenica je da moramo da mislimo o budućnosti, da se ne vraćamo u prošlost i ukoliko premijer Vučić odluči da ide u Srebrenicu, ja ću svakako biti uz njega, da odamo poštu žrtvama", rekla je Mihajlović.

Dodala je da je sve što Vlada Srbije radi prethodnih godnu dana u cilju postizanja stabilnosti celog regiona i pomirenja.

"Bez iskrenog poverenja u regionu, nije moguće razmišljati o ekonomskom razvoju i poslovnim komunikacijama, a sigurno je da svi u regionu žele da građani žive bolje", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je navela da je za Beograd važna realizacija Briselskog sporazuma s Prištinom i da se postigne dogovor ne samo zbog otvaranja poglavlja u pregovorima Srbije sa EU, već i zbog Srba koji žive na Kosovu i uspostavljanja sigurnog funkcionisanja buduće Zajednice srpskih opština.

"To je ono što je prioritet Vlade Srbije", rekla je Mihajlović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара