Читај ми!

Mali Stefan se utopio nesrećnim slučajem

Rezultati istrage nakon obdukcije pokazali su da se Stefan Ilić utopio nesrećnim slučajem u kanalu reke Karaš, saznaje "Blic". Time je isključena svaka mogućnost da je dečaka neko gurnuo u reku ili udavio, prenosi list.

Povrede koje su otkrivene na njegovom telu nastale su najverovatnije od podvodnog granja i priobalnog šiblja u momentu utapanja.

Stefan Ilić je sahranjen na seoskom groblju. Posle višednevne potrage, u selu danas vlada tuga.

"Ovo je jako velika tragedija. Meni je ovo prva generacija i Stefan je bio divno dete", kaže učiteljica Snežana Jurišić.

I roditelji su, tek nakon priznanja Stefanovog brata policiji, saznali šta se dogodilo.

Stefanova majka rekla nam je da su Stefan i Uroš čuvali ovce, kada je jedno jagnje upalo u reku. Stefan je pošao za jagnjetom da ga izvuče, ali se i on okliznuo i upao u Karaš

"On je hteo njega da spase a i on je isto mogao da upadne. I baš su gledali, jako je duboko. I da je došao kući da kaže, ne bi mogao da se spase", kaže Gordana Ilić.

Juče je posle tri dana traganja za dečakom, njegovo telo pronašao u reci meštanin Jovan Grujić, svega 400 metara od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici.

Iako se prvobitno govorilo da je dečak otet, obdukcijom je utvrđeno da se utopio. Stefanov maloletni brat priznao je da je izmislio priču o otmici.

Dvanaestogodišnji Stefan je u subotu nestao u Banatskoj Subotici, a policija je odmah po prijavi počela opsežnu pretragu tog ali i okolnih mesta.

Policijske patrole bile su na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su proveravana sva vozila, a u potragu su se uključili i ronioci Žandarmerije koji su pretraživali reku Karaš.

Potraga za dečakom obavljena je i u susednim mestima, tako da je policija i u Pančevu i u Beloj Crkvi ispitivala sve koji su bili u bilo kakvoj vezi sa dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i sa rumunskim kolegama, a fotografija sa opisom dečaka bila je na svim elektronskim medijima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво