Читај ми!

Ana u polufinalu Rolan Garosa!

Ana Ivanović je sigurnom igrom lako savladala Elinu Svitolinu sa 2:0 (6:3, 6:2) i plasirala se u polufinale Rolan Garosa. Srpska igračica je kontrolisala događaje na terenu i zasluženo se našla među četiri najbolje na turniru. Protivnica u polufinalu biće joj Lusi Šafarovžova.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale Rola Garosa, pošto je ubedljivo savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:3, 6:2.

Ivanovićeva je za samo 75 minuta forhendom potpuno demolirala igru protivnice, protiv koje sada vodi sa 7:0 u međusobnim duelima.

U meč protiv Svitoline srpska teniserka je ušla kao veliki favorit, što zbog činjenice da je mnogo bolje rangirana na VTA listi, što zbog toga što ju je savladala u svih šest prethodnih međusobnih susreta.

Na terenu je to potvrdila, jer je bez većih problema ostvarila ubedljivu pobedu.

Ukrajinka je sve vreme bila primorana da se brani od razornih Aninih udaraca. To joj je koliko-toliko uspevalo sve dok Ana ne bi uspela da prebaci igru na forhend, posle čega bi lako završavala poene.

Taktika za koju se Ivanovićeva opredelila – da praktično sve poene ona odlučuje – pokazala se kao ispravna, jer je meč završila sa 37 direktno osvojenih poena, čak 29 više od protivnice.

Takav učinak potpuno je neutralisao njenih 30 neiznuđenih grešaka, pogotovo što ih je i Svitolina napravila 15.

Posebno impresivna danas je bila Anina igra u najvažnijim poenima, jer je iskoristila četiri od pet brejk šansi, a spasla je tri od četiri brejk poena koje je imala njena protivnica.

Ukoliko bi isti nivo koncentracije ponovila i u polufnalu, sigurno je da bi imala lepu priliku da prođe u finale i da se treći put bori za trofej na Rolan Garosu.

Najveći problem je bio vetar

Ana je posle meča rekla da joj je vetar bio najveći protivnik u ubedljivoj pobedi protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

"Ne znam da li da se osećam starom ili srećnom", rekla je 27-godišnja Ana Ivanović u šaljivom tonu posle plasmana u prvo polufinale grend slem turnira posle sedam godina.

Ivanovićeva je upravo na Rolan Garosu 2008. osvojila svoju prvu grend slem titulu.

"Bili su teški uslovi za igru, vetar je jako duvao i loptica je nekontrolisano odskakala po celom terenu, tako da je samo trebalo da budem mirna i da se stalno krećem", rekla je Ana. 

Ovako je protekao meč: 

15.25 - Meč je završen. Ana Ivanović je u polufinalu Rolan Garosa, pošto je lako savladala Elinu Svitolinu sa 2:0 (6:2, 6:3). 

15.05 - Početak drugog seta je identičan početku prvog. Ivanovićeva je osvojila prvi gem na svoj servis, a potom pravi brejk i vodi sa 2:0. 

14.50 - Kraj prvog seta. Sjajnom igrom, Ana Ivanović je došla do prednosti – 1:0 (6:3). 

14.30 - Dobra, sigurna igra Ane Ivanović, koja vodi sa 4:1. 

14.20 - Brejk već na samom startu meča, Ana je povela sa 2:0. 

14.10 - Počeo je meč između Ane Ivanović i Elene Svitoline. Srpska teniserka ima prvi servis.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво