Читај ми!

Mediji u regionu: Osramoćen srpski derbi

Mediji u regionu, kao i u Evropi, pišu o večitom beogradskom derbiju, ali, potpuno očekivano – ne o fudbalu, već o incidentima.

Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana nije prošao nezapaženo u regionu, pre svega zbog incidenata koji su se dogodili na tribinama.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" kasnila je 42 minuta jer je izbila tuča između navijača na istočnoj tribini stadiona, a potom i pristalica Zvezde sa pripadnicima Žandarmerije.

Hrvatski portal u tekstu pod naslovom "Krvavi srpski derbi" prenosi da se o duelu na terenu najmanje priča, dok Jutarnji list piše da je "večiti derbi osramoćen nemilim scenama nasilja" u sukobu huligana.

Bosanskohercegovački Dnevni avaz navodi da je bačena mrlja na najveću utakmicu u Srbiji zbog čega je malo nedostajalo da se odloži, dok Oslobođenje u prvi plan stavlja da je više od 30 osoba povređeno.

Podgoričke Vijesti izveštavaju da je sukob počeo neredima Partizanovih navijača i da su na isti način odgovorile pristalice s druge strane, kao i da sukob dugo nije mogao da se smiri.

Evropske agencije su takođe dale prostor 148. večitom derbiju, u kojem AP navodi da je u žestokom sukobu uhapšeno 40 izrednika, dok Rojters javlja da je meč, pored toga što je kasnio zbog nereda, bio prekidan i zbog velike bakljade i dimnih bombi sa obe navijačke tribine.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana zavšena je rezultatom 0:0, nakon čega su crno-beli ostali prvi na tabeli sa pet bodova više u odnosu na najvećeg rivala.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво