Читај ми!

Lalatović: Biće veoma teško; Kosanović: Zvezda je favorit, ali ...

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da je ekipi dobrodošla pauza u prvenstvu i da očekuje pobedu u Novom Pazaru. Kosanović: Zvezda je favorit, ali bio je i Partizan.

"Ovo je jako bitna, i ujedno jako teška utakmica za nas, samim tim što ćemo biti lišeni pomoći naših navijača. Uprkos tome, naš cilj se zna – da odemo u Novi Pazar i pokušamo da odigramo najbolju utakmicu ove sezone. To neće biti nimalo lako jer Novi Pazar ima jako dobar tim, vezali su dve pobede u poslednje dve utakmice, puni su samopouzdanja. Ipak, ono što moji igrači moraju da znaju je da smo mi Crvena zvezda, i da nas ništa drugo ne zanima osim toga da se u Beograd vratimo sa tri osvojena boda", objasnio je Lalatović. On je dodao da mu je drago što je ekipa smanjila zaostatak u odnosu na Partizan i da ponovo drži sudbinu u svojim rukama.

"Niko ne može da obeća deset pobeda do kraja, ali lepo je videti kada je prednost smanjena na minus dva. Lakše se diše, ne želimo da opterećujemo igrače, ali trudićemo se da pobedimo u svim mečevima do 'večitog derbija' sa Partizanom i da u lepom raspoloženju dočekamo taj meč", rekao je Lalatović. Trener Zvezde je rekao da su, osim povređenog Ristića, svi ostali igrači spremni za predstojeću utakmicu u Novom Pazaru. On je poručio da će razgovarati sa Milošem Bosančićem, koji je izjavio da zaslužuje veću minutažu.

"On je dobar momak, ali izgleda da se još nije privikao na Crvenu zvezdu. Danas ću mu na sastanku u četiri oka objasniti kako treba da se ponaša. On smatra da bi trebalo više da igra, ali šansu su dobili Katai i Stojanović", rekao je Lalatović.

Iskusni vezista Saša Stojanović rekao je da očekuje težak meč.

"Pazar je poznat po vrućem terenu, utakmica je važna za obe ekipe, nama su potrebni bodovi za titulu, a njima za četvrto mesto. Moramo da ih respektujemo, jer imaju dosta kvalitetnih i iskusnih igrača", rekao je Stojanović.

Kosanović: Zvezda je favorit, ali bio je i Partizan

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da će njegovim fudbalerima značiti svaki bod koji osvoje u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde.

"Sledi važan duel s timom koji pravi dobre rezultate ovog proleća. Teško gube i primaju golove, ali statistika ne mora da znači ništa. Sutra je novi dan, nova utakmica, a nama je najbitnije da se predstavimo u najboljem svetlu i kroz igru pokušamo ostvariti uspeh", rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.

"Šteta zbog praznih tribina. Iako smo prethodna dva rivala dočekali u istom ambijentu, na to ne možeš da se navikneš", rekao je Kosanović.

"Zvezda je favorit, ali i Partizan je bio još veći prošle jeseni. Nismo mi 12. ili 14, pa da smo toliki autsajderi. Ako većina misli da treba da izgubimo, onda možemo biti opušteni", rekao je Kosanović.

"Zaista, ne razumem priče tog tipa, ali mi smo sportisti i imamo svoje ciljeve i zadatke. Dok postoji šansa treba se takmičiti. Ako su ispred nas i imaju svojih prednosti, to ne mora da znači da će da nas dobiju", kazao je strateg Pazaraca. Kosanović, koji je ranije u dva navrata bio trener Crvene zvezda, ocenio je da su crveno-beli kvalitetniji nego prošle jeseni, iako je istakao da ih poznaje koliko i svakog narednog protivnika.

"Pratim ih u okviru potreba za utakmicu. Napravili su dodatnu selekciju, očistili neke stvari, pa sada imaju dosta korektan tim. Ako su igrači poput Miloša Bosančića i Aleksandra Kovačevića alternative, svakako su bolji. Mada, samo Partizan i Vojvodina su slabiji nego jesenas. To što su oni uradili tokom zime je nenormalno, ali oni znaju zašto je tako. Ostali su mnogo bolji, uključujući i nas", rekao je Kosanović. On je naglasio da je Super liga Srbije svedena na odnos Crvene zvezde i Partizana i da to nije dobro.

"Važno je šta se njima dešava, a mi ostali smo koreografija. Koriste nas koliko im treba, što nije dobro. Zato i ispadaju u prvim kolima kvalifikacijama za evropska takmičenja. Ne znam šta im znači titula, osim da omogući ljudima koji ih vode da ostanu tu gde jesu. Slično je i u Fudbalskom savezu Srbije, u tom stručnom delu", istakao je Kosanović.

Utakmica 21. kola Super lige između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u subotu od 15.30 na stadionu u Novom Pazaru, a zbog kazne koja je izrečena domaćinu na tribinama neće biti publike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије