Читај ми!

Đoković nastavlja vladavinu u Indijan Velsu

Repriza prošlogodišnjeg finala Indijan Velsa, repriza rezultata. Novak Đoković je savladao Švajcaraca Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (5:7), 6:2. Novak je osvojio svoju četvrtu titulu na ovom turniru i izjednačio se po broju upravo sa Federerom.

Novak je uspeo da odbrani titulu i pridruži se Federeru na vrhu liste rekordera sa četiri osvojene titule na ovom turniru. Okršaj prvog i drugog reketa sveta očekivano je obeležila velika i uzbudljiva borba, sjajna predstava dva teniska majstora. Pregršt fantastičnih poena, „nemogućih" poteza na obe strane. Đoković je bio bolji, brže je uspeo da se vrati u meč nakon pada u igri i na kraju zasluženo stigao do trofeja. Naš as je osvojio drugi trofej ove sezone, nakon trijumfa na Australijan openu, a jubilarnu, ukupno 50. titulu u karijeri.

U prvom setu Đoković je bio sigurniji i osvojio ga je nakon brejka u šestom gemu (4:2), da bi u nastavku Federer zaigrao agresivnije i najavio izjednačenje. Srpski teniser kretao se izvanredno i uspešno parirao. Međutim, nije sačuvao koncentraciju, pa je nakon dugotrajne razmene udaraca, Švajcarac poravnao u setovima u taj-brejku.

U trećem setu do izražaja je došla Đokovićeva postojanost i velika mentalna snaga. Počeo je dobro i poveo sa 2:0, a kada je Federer izjednačio na 2:2, srpski as je dokazao zbog čega je na svetskom tronu.

Đoković je bio briljantan u odlučujućim trenucima skoro dva i po sata igre i na impresivan način došao do pobede i 21. titule na turnirima masters serije. Bila je ovo 18. pobeda Đokovića nad Federerom u njihovom 38. duelu.

Već sledeće nedelje startuje masters u Majamiju, gde srpski teniser takođe brani titulu.

"Bilo je ovo sjajno finale. Nadam se da ćemo se ponovo sastati ove godine. Ovo je zaista jedan od najboljih turnira u svetu, tako mi to osećamo. Hvala mom timu na sjajnoj podršci, ne bi ovo bilo moguće bez njih. Stalno to pričam, ali to je zato što ne uzimam stvari zdravo za gotovo. Hvala vam što ste mi omogućili da živim ovakav život", rekao je Đoković.

Federer je priznao poraz i najavio je povratak i sledeće godine. "Čestitam, Novače, na sjajnom finalu, počeo si sezonu na sjajan način i želim ti uspeha. Ovo je jedan od najboljih turnira u sezoni. Uživam svake godine i nadam se da se vidimo ponovo sledeće godine", rekao je Federer.

Tok meča:

00.37 - Đoković napada servis Federera, 0:30, a potom dolazi do dve vezane meč lopte na servis protivnika. Prva odlazi u nepovrat. Drugu koristi i dobija treći set sa 6:2.

00.33 - Federer sve više greši, Novak to koristi i lagano osvaja svoj servis, 5:2.

00.30 - Na svoj servis Federer dolazi do 40:15. Novak uspeva da preokrene i osvoji brejk loptu. Dvostruka servis greška Švajcarca i Đoković ponovo ima brejk prednosti – 4:2.

00.25 - Naš teniser bez većih problema osvaja svoj servis i ponovo vodi 3:2.

00.22 - U narednom gemu, Federer na svoj servis lako dolazi do 40:0. Međutim, Novak osvaja naredna tri poena za izjednačenje, 40:40. Ipak, Federer uspeva da osvoji naredna dva poena i stigne do izjednačenja – 2:2.

00.17 -  Problemi za našeg tenisera, Federer uspeva da dođe do brejk lopte, ipak uspeva da se izvuče. Međutim, Švajcarac osvaja drugu brejk loptu. Đoković se odlično snalašao posle skraćene lopte i na mreži osvaja poen za novo izjednačenje. Protivnik je neumoljiv, posle duge razmene osvaja treću brejk šansu. Snažan servis našeg asa za novo izjednačenje. Nova duga razmena udaraca i naš teniser pravi grešku. Četvrta šansa za protivnika. Ponovo se Novak brani snažnim servisom. Dvostruka servis greška našeg asa i Federer dolazi do pete brejk lopte. Nova greška i Federer vraća brejk – 2:1. Maratonski gem je trajao 12 minuta. Na kraju gema Novak je u dva poteza slomio reket i "zaradio" opomenu.

00.04 - Naš teniser je zaboravio izgubljeno u drugom setu. Ponovo preuzima kontrolu igre. Napada servis protivnika i dolazi do tri vezane brejk šanse. Koristi treću i dolazi do ranog brejka – 2:0.

00.00 - Đoković je siguran na svoj servis i vodi sa 1:0 u trećem setu.

23.55 - Novak je ispustio prednost u taj-brejku. Sa dve dvostruke servis greške poklonio je protivniku set loptu. Federer koristi ovaj poklon i dolazi do izjednačenja u setovima – 7:6 (7:5) u drugom setu. Sledi odlučujući treći set. 

Taj-brejk drugog seta:
Đoković–Federer 0:1, 1:1, 2:1, 3:1 mini-brejk; 3:2, 3:3, mini-brejk; 4:3, 5:3, mini-brejk; 5:4, 5:5, mini brejk; 5:6, mini brejk; 5:7, kraj.

23.44 - Novak je takođe bio siguran na svoj servis i izborio taj-brejk.

23.40 - Švajcarac lagano osvaja svoj servis i vodi sa 6:5.

23.38 - Federer je u naletu. Napada servis našeg tenisera – 0:30. Novak uspeva da se odbrani i as servisom dolazi do 40:30. Usledilo je izjednačenje. Đoković nakon duge razmene udaraca dolazi do nove prednosti, a potom asom iz drugog servisa osvaja gem, 5:5.

23.32 - Feferer sa nulom osvaja svoj servis i vodi sa 5:4.

23.29 - Federer koristi nešto lošiji prvi servis Đokovića i osvaja brejk šansu. Odličan napad našeg asa – izjednačenje. Dvostruka servis greška i Švajcarac dolazi do nove brejk šanse. Greška Novaka i Federer vraća brejk - 4:4.

23.20 - Đoković ponovo napada servis Švajcarca i osvaja novu brejk loptu. Snažan prvi servis Federera za izjednačenje. Protivnik uspeva da veže još dva poena i osvoji gem, 4:3. 

23.15 - Oba tenisera bila su sigurna na svoj servis – 4:2.

23.10 - Federer koristi greške našeg asa i osvaja dve vezane brejk šanse. Novak uspeva da se izvuče i dođe do izjednačenja. Zatim uspeva da stigne do prednosti i osvoji servis i potvrdi brejk, 3:1.

23.04 - Novak nastavlja odličnu igru. Koristi svaku priliku da napadne servis protivnika. Osvaja dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i oduzima servis protivniku, 2:1.

23.01 - Federer je u naletu, napada servis našeg asa, 0:30. Dva fantastična servisa našeg asa za 30:30. Ipak, Švajcarac uspeva da dođe do prve brejk lopte u meču. Novi snažan servis našeg asa, izjednačenje. Duga razmena, Novak uspeva da neutrališe nekoliko napada protivnika i stigne do prednosti. Usledio je treći as u meču i Đoković osvaja gem, 1:1.

22.57 - Drugi set servisom je otvorio Federer. Bez većih problema osvaja gem – 1:0.

22.52 - Federer kreće na sve ili ništa, napada servis našeg asa. Sada on ima 15:30, ali Novak lagano odbija ovaj napad i dolazi do prve set lopte, servis viner i naš teniser dobija gem i set – 6:3. Prvi set se igrao 33 minuta.

22.49 - Naš as ponovo napada servis protivnika – 15:30. Međutim, Federer sjajnim servisima preokreće na 40:30, a potom posle duge razmene udaraca osvaja svoj servis – 5:3. Sledi Novakov servis za set.

22.43 - Novak je neumoljiv, sa nulom osvaja svoj servis i vodi sa 5:2.

22.41 - Đoković ponovo pritiska servis Federera, koristi nešto lošiji prvi servis protivnika i dolazi do tri vezane brejk šanse. Sve tri odlaze u nepovrat, nakon sjajnih servisa Švajcarca. Novak dolati do nove brejk šanse, koristi je i oduzima servis protivniku – 4:2.

22.36 - U narednom gemu zapretio je Švajcarac, iskoristio je dve greške našeg asa i došao do 0:30. Ipak, Novak odbija ovaj napad vezuje četiri poena i osvaja gem 3:2.

22.33 - Već u četvrtom gemu Novak napada servis protivnika i dolazi do prve brejk šanse, ne koristi je. Potom je izborio još jedno izjednačenje nakon prednosti za Švajcarca. Federer vezuje dva poena i osvaja svoj servis, 2:2.

22.23 - Federer je, takođe, siguran na svoj servis 1:1.

22.21 - Novak siguran na startu meča, osvaja svoj servis gem sa nulom – 1:0.

22.20 - Počeo finalni meč između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

22.12 - Na podbacivanju novčića dobio je Đoković, i izabrao da on prvi servira. 

22.10 - Teniseri su izašli na teren, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије