Читај ми!

Zaplenjen napitak sa zmijom

Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u izgubljenom prtljagu jednog putnika otkrili tradicionalni kineski napitak u kome su se nalazile zmija i škorpija, kao i nekoliko biljnih korenova, saopštila je Uprava carina.

Egzotični napitak, koji služi kao afrodizijak, iz Pekinga je doneo u svom prtljagu jedan 40-godišnji Beograđjanin, navodi Tanjug.

Međutim, on je u putu izgubio prtljag, pa je bio prinuđen da juče dođe na aerodrom da ga preuzme.

Tada su carinici sproveli obaveznu ulaznu kontrolu prtljaga na rentgenu, kada se na monitoru uređaja jasno videla flaša u čijoj unutrašnjosti su plutale - zmija i škorpija.

Odmah su kontaktirani inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine koji se bave sprovođenjem CITES Konvencije koja reguliše promet zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i preuzeli spornu pošiljku.

Da bi takav napitak mogao da uđe u zemlju mora imati kinesku izvoznu deklaraciju i dozvolu koju izdaje Grupa za CITES nadležnog ministarstva, jer nije reč o suveniru, već o napitku u kome se nalaze zaštićene vrste čiji je promet zabranjen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво