Poziv američkim kompanijama da ulažu u srpsku energetiku

Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Marinković pozvao je u Americi tamošnje kompanije da ulažu u srpsku energetiku, posebno u obnovljive izvore energije. To bi uticalo da Srbija na dugoročnom planu ima energetsku bezbednost.

Vladimir Marinković je o ulaganju u srpsku energetiku razgovrao sa senatorom Tedom Kruzom i sa pomoćnikom zamenika američkog državnog sekretara Hojtom Brajanom Jijem, prenosi Tanjug.

Razmatrana je i mogućnost saradnje i drugih investicija u Srbiju, kao i u sektoru bezbednosti, saopšteno je iz Marinkovićevog kabineta.

Marinković je naglasio da je Srbija veoma zainteresovana za strateško partnerstvo sa SAD, koje bi moglo da rezultira visokim nivoom političkih odnosa, praćenih investicijama kao i da su vlada i parlament Srbije posvećeni izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta, sa ciljem da Srbija postane najbolja destinacija za ulaganje u region.

Potpredsednik Skupštine obratio se danas u ime delegacije Srbije učesnicima sastanka regionalnih lidera sa američkim kongresmenima, i rekao da će naša zemlja ostati posvećena podsticanju saradnje i međusobnog uvažavanja, pošto samo na taj način region može da bude politički kredibilan i ekonomski razvijen.

Marinković je imao sastanak i u Helsinškoj komisiji u američkom Kongresu, sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) i gostovao sa kolegom Zoranom Babićem u informativnom programu Glasa Amerike (VOA), navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије