Читај ми!

Uefa odbila žalbe Srbije i Albanije

Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije odbila je žalbe nacionalnih saveza Srbije i Albanije na kazne posle meča u Beogradu.

To znači da reprezentacija Srbije ostaje bez tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, koja su ranije oduzele Kontrolna i Disciplinska komisija Uefe.

Komisija za žalbe nije promenila prvobitnu odluku Disciplinske komisije Uefe i kažnjavanje fudbalskih saveza Srbije i Albanije povodom prekinute utakmice 14. oktobra u Beogradu.

Uefa je registrovala prekinutu utakmicu Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija je kažnjena da dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igra bez prisustva publike, dok je nacionalnim savezima naloženo da plate i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Danas je u sedištu Uefe u Nionu Komisija za žalbe saslušala sve nadležne po tom pitanju, sudiju utakmice Martina Etkinsona, delegata utakmice Harija Bina, eksperta Uefe za bezbednost i sigurnost Kenija Skota, kao i komesara Fudbalskog saveza Srbije Milivoja Mirkova.

U sastavu delegacije FSS-a bili su još generalni sekretar Zoran Laković, zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i članovi pravnog tima, a saslušani su i predstavnici Fudbalskog saveza Albanije.

Tada je najavljeno da će operativni deo odluke Komisije za žalbe Uefe biti saopšten najkasnije do srede, 3. decembra, a da će pisano obrazloženje donesene odluke biti dostavljeno u oba saveza najkasnije do 25. decembra 2014.

Odluka je, međutim, doneta večeras, a fudbalskim savezima Srbije i Albanije sada preostaje da na nju podnesu eventualnu žalbu Nezavisnom sportskom sudu u Lozani.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

U prvoj kvalifikacionoj grupi za prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj reprezentacija Srbije ima jedan bod, koliko i poslednjeplasirana selekcija Jermenije, a vodeći su Danska sa sedam, Portugalija sa šest i Albanija sa četiri boda.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 29. marta sledeće godine u Lisabonu protiv domaćina Portugalije.

Oba saveza imaju pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије