"Morava" potopila narkodilere

Srpska policija u munjevitoj akciji jutros uhapsila 500 narkodilera širom Srbije. Tadić: Ovo nije akcija nijednog pojedinačnog ministarstva, već države Srbije. Dačić: Akcija treba da saseče puteve dilerske mreže ka omladini.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je u policijskoj akciji, koja je jutros oko 6 časova koordinisano počela na teritoriji cele Srbije, uhapšeno gotovo 500 osumnjičenih za trgovinu narkoticima i drugih kriminalaca.

Operativna akcija, koja je još uvek u toku i u kojoj učestvuje oko 2.000 policajaca, usmerena je protiv dilerske mreže, rekao je ministar Dačić.

U akciji su učestvovali policajci iz 27 policijskih uprava u Srbiji. Za 100 osoba određeno je policijsko zadržavanje, a ostali uhapšeni se nalaze na policijskoj obradi.

Ministar Dačić je, gostujući u našem Dnevniku 2, naveo da akcija zapravo predstavlja "preventivnu paralizu" mreže narkodilera. "Cilj akcije nije bila velika zaplena, već paralisanje linija narkotika koji vode do naše dece, do osnovnih i srednjih škola, diskoteka", naveo je Dačić.

Ministar je posebno naveo da je tokom akcije, policija u Novom Pazaru uhapsila Dževada Alibašića (40) iz Tutina, pod sumnjom da je povezan sa međunarodnom mrežom narko dilera. Reč je o čoveku koji se dovodi u vezu sa mrežom dilera koja iz Srbije, preko Bosne i Hercegovine vodi do Holandije.

Dačić je izjavio da je, kada je reč o posledicama akcije "Morava", evidentan "šok" na sve one koji se bave trgovinom narkoticima. Takođe, imajući u vidu zaplenu u akciji, kao što su luksuzni automobili, Dačić je naveo da će sva imovina stečena prodajom narkotika biti oduzeta.

U akciji koja se sprovodi u svim policijskim upravama u Srbiji, pretreseno je više od 600 objekata. Zaplenjeno je nekoliko desetina kilograma narkotika, 57 različitih vrsta pušaka i pištolja, novac, falsifikovani novac i veliki broj ukradenih automobila.

Kod jedne osobe u Beogradu pronađeno je i zaplenjeno više od milion falsifikovanih američkih dolara. Policija je zaplenila i 120.000 evra, 200.000 dinara, četiri ukradena automobila i 20 automobila visoke klase u vlasništvu dilera droge.

"Akcija, koja je dogovorena pre nekoliko nedelja, sprovedena je u koordinaciji sa pravosuđem i Tužilaštvom, i tokom nje nije procurela nijedna informacija", naveo je Dačić i istakao da nijedan osumnjičeni nije uspeo da izmakne policijskoj akciji.  

Ministar Dačić je istakao da među uhapšenima nema stranaca. Tokom akcije nisu zabeleženi veći incidenti, a pronađeni su i počinioci nekih krivičnih dela od ranije.

Prema Dačićevim rečima "tek će se narednih dana pokazati koji su rezultati ove akcije, ali smo dokazali da smo spremni da uradimo sve da se suprotstavimo dilerima droge".

"Policija će nastaviti sa sličnim akcijama jer želi da pokaže da je država odlučna da se bori protiv svih vrsta kriminala", rekao je Dačić.

Број коментара 182

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво