Читај ми!

Stvari ne funkcionišu, problem je mentalitet

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je posle poraza od Danske da je najveći problem mentalitet i da neki igrači ne shvataju značaj nacionalnog tima.

Srbija posle tri kola zauzima četvrto mesto prve grupe kvalifikacija sa samo jednim bodom, šest manje od vodeće Danske i pet od Portugalije.

"Odigrali smo taktički veoma loše. Nismo ginuli za svaku loptu na svakom delu terena i mentalitet nije bio na nivou na kojem je potrebno. Stvari na terenu ne funkcionišu kako bi trebalo i najveći problem je u našim glavama. Mučno je i teško bilo sedeti u svlačionici posle poraza gde smo gledali jedni u druge. Kod nas je najveći problem mentalitet, disciplina i borbenost", rekao je fudbaler Čelsija novinarima posle utakmice.

Njegov saigrač iz londonskog tima Nemanja Matić istakao je da nije siguran da je ekipa kadar za velike rezultate.

"Teško je posle teškog poraza pronaći reči. U prvih 20 minuta ličili smo na ekipu, dali rano gol i sve je bilo kako treba. U nastavku, naša igra se raspala, olako smo primili golove i izgubili utakmicu. Mnogo toga ne štima, moramo da krenemo od nule i napravimo desetogodišnji plan, kao što je Belgija učinila", rekao je Matić.

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je da uprkos lošem startu u kvalifikacijama veruje u plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Moramo što pre da zaboravimo poraz od Danske i da se izdignemo. Ne mislim da će biti lako i brzo, ali do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica i naše je da se nadamo", naveo je Stojković.

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da on i njegovi saigrači moraju da budu samokritični posle loših igara na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moramo da budemo samokritični i da se pogledamo u oči, da napravimo analizu i vidimo u čemu je problem, jer kao tim definitivno igramo veoma loše. Svi imamo toliku želju da igramo za nacionalni tim, ali jednostavno ne znam šta se dešava", rekao je Mitrović.

"Atmosfera u ekipi je zaista odlična, ali na terenu ne izgledamo kao ekipa. Individualni kvalitet je tu, pogledajte ceo spisak, ali kao tim nismo mnogo jaki. Nema odgovora zašto je to tako, prvo moramo da krenemo od sebe", istakao je Mitrović.

Selektor Dik Advokat najavio je da će posle debakla na stadionu Partizana razmisliti o ostavci, a Mitrović je istakao da su igrači isključivi krivci.

"Advokat je u ovom momentu najmanji krivac. Mi, igrači, isključivi smo krivci i moramo da budemo veoma samokritični... Meni, koji nisam igrao neke važne utakmice – ovo je najteži poraz. Osećam se toliko prazno da je to nešto neverovano, veoma mi je žao", rekao je štoper srpskog nacionalnog tima.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov rekao je da je njegova ekipa posle poraza od Danske u teškoj situaciji, ali da ne treba da odustane od plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Najlakše je sada odustati od svega. Teška je situacija, ali ne možemo da odustanemo, da ne igramo... Daćemo svoj maksimum, u fudbalu se nikad ne zna. Moramo da verujemo u čuda, pošto su nam čuda uvek potrebna", rekao je Kolarov novinarima u Beogradu.

"Izgubili smo utakmicu koju nije trebalo da izgubimo. Jeste teško, ali... Bilo je grešaka, nije bilo dobro, ali šta je – tu je. Opet ponavljamo neke stvari, pričamo da treba bolje, a treba to da pokažemo na terenu", kazao je Kolarov.

Srbija u utorak igra prijateljsku utakmicu protiv Grčke na ostrvu Krit, dok je naredni meč u kvalifikacijama za EP na programu 29. marta 2015. godine protiv Portugalije u gostima.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије