Читај ми!

Kolaković: Dobrom odbranom do pobede

Srbija je ubedljivo savladala Italiju sa 3:0, a selektor Igor Kolaković smatra je dobra igra u odbrani njegovih igrača bila presudan faktor u pobedi.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je dobra igra u odbrani njegovih igrača bila presudan faktor u pobedi protiv Italije.

"Utakmica je bila izuzetno tvrda u svim setovima. Igrali smo sa određenom prednošću, ali se ona topila u određenim periodima meča. Igrali smo sjajnu odbranu uz nedostatak dobrog servisa. Ipak, kada odigramo ovako dobru odbranu onda može i slabiji servis da bude", rekao je Kolaković, a prenosi Odbojkaški savez Srbije. "Trebaće nam i kvalitetan servis u narednim mečevima", dodao je on.

Srbija je u Lođu u prvoj utakmici Grupe E druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj pobedila Italiju sa 3:0.

"Imali smo mali pad u drugom setu, ali uspeli smo da se vratimo i zasluženo smo dobili taj period igre, kojim smo prelomili meč. Nije im nedostajao Zajcev, jer je Luka Vetori dobro igrao. Mi smo zaustavili sve njihove napadače dobrom blok-odbranom. Raduje nas sve bolja igra iz meča u meč. Veoma važna tri boda", rekao je srednji bloker selekcije Srbije Marko Podraščanin.

Selektor Srbije Kolaković ocenio je da njegove izabranike protiv SAD u narednom kolu šampionata očekuje težak meč.

"Imamo loše iskustvo sa SAD iz Svetske lige. Dobili su nas u tri od četiri meča. Ipak, mislim da su svu mečevi, sem prvog kod njih u SAD, bili neizvesni. Biće teško, kao i protiv Italije i Argentine. Iskreno se nadam neizvesnom susretu do kraja", rekao je Kolaković.

Srbija će se u četvrtak od 16.40 u drugom meču Grupe E druge faze SP sastati sa SAD. Izabranici Igora Kolakovića u Grupi E trenutno zauzimaju drugo mesto sa devet bodova, koliko ima i Poljska, ali i utakmicu manje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије