Читај ми!

Srbija maksimalno protiv Italije

Srbija–Italija 3:0 (25:19, 29:27, 25:22). Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Lođu selekciju Italije sa 3:0 na startu novoformirane E grupe druge faze Prvenstva sveta u Poljskoj. Srbija će naredni meč odigrati u četvrtak protiv SAD.

Izabranici selektora Igora Kolakovića ostvarili su izuzetno značajan uspeh pred nastavak takmičenja u veoma jakoj grupi, gde će još igrati protiv SAD, Francuske i Irana.

Od početka do kraja susreta srpski odbojkaši dominirali su protiv tradicionalnih rivala Italijana prikazavši najbolju igru u dosadašnjem delu šampionata.

Ključan trenutak utakmice bio je drugi set, kada su srpski odbojkaši spasli set loptu Italije, a potom na razliku uspeli da dođu do prednosti od 2:0.  

Ubedljiv trijumf nesumnjivo će podići formu i samopouzdanje reprezentacije Srbije pred naredni duel protiv selekcije SAD, koji je na programu sutra od 16.30, takođe u Lođu.

U preostalim mečevima 1. kola E grupe od 16.30 u Bidgošću igraju Argentina i Francuska, a od 20.15 u Lođu igraju se mečevi Poljska–SAD i u Bidgošću Iran–Australija.

Ovako je protekao meč u Lođu:

18.21 – Kraj meča i pobeda Srbije sa maksimalnim rezultatom 3:0. Naši odbojkaši diktirali su tempo i u trećem setu. Uspeli su Italijani da se približe u finišu seta na 20:20, ali naši odbojkaši još jednom u odlučujućim trenucima osvajaju važne poene i privode set i meč kraju.

17.39 – Srbija dobila i drugi set protiv Italije – 29:27. Velika borba u drugom setu. Naši odbojkaši odlično počeli set. Do drugog tehničkog tajm-auta dolaze do prednosti od 16:12. Međutim, tada se naši igrači opuštaju. Italijani pojačavaju i preokreću rezultat u svoju korist – 17:18. 

Potom su selekcije osvajale u serijama po dva poena. Naši prvi dolaze do dve set lopte 24:22. Italijani se ne predaju i preokreću na 25:24. Uspevamo da se odbranimo i dođemo do nove set lopte 26:26. Igra nerava iz koje naši odbojkaši izlaze kao pobednici - 29:27.

17.02 – Srbija je dobila prvi set sa 25:19. Odlična igra naših odbojkaša. Bolje su ušli u set. Nametnuli su tempo od prvog poena. Poveli su prvo sa 3:0, a potom do prvog tehničkog tajm-auta povećali na četiri poena prednosti. Nastavili su naši igrači u istom stilu i stigli do prednosti od pet poena 13:8. Italijani tajm-autom prekidaju seriju Srbije. Period nešto bolje igre protivnika i pri vođstvu naše selekcije od 15:12, Kolaković traži tajm-aut, kako bi prekinuo protivnikovu seruju. Na drugom tehničkom taj-autu naši vode sa 16:12.

Naši odbojkaši potom uspevaju da povećaju prednost i uđu mirnu završnicu seta. Dolaze do sedam set lopti (24:17), koriste treću za konačnih 25:19.

16.39 – Počeo je meč između Srbije i Italije.

15.30  Za tačno sat vremena počinje meč Srbija–Italija. Pogledajte neke zanimljive činjenice o ovim rivalima...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије