Читај ми!

"Orlovi" rutinski protiv Venecuele

Srbija-Venecuela 3:0 (25:20, 25:17, 25:22). Odbojkaši Srbije zabeležili su i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj. Savladana je Venecuela u četvrtom kolu Grupe A. Naredni rival naše selekcije je Kameruna, meč se igra u nedelju od 20.15, direktan prenos je na našem Drugom programu.

Prema očekivanjima naši odbojkaši su lako slomili otpor protivnika. Venecuela je na trenutke bila ravnopravan rival. Međutim, naši odbojkaši su naizgled sa pola snage rutinski rešili meč u svoju korist. Naredni rival je selekcija Kameruna. Taj meč će biti bez većeg rezultatskog značaja jer se u drugi krug prenose samo bodovi iz mečeva sa rivalima koji prođu dalje.

Bila je to treća pobeda izabranika selektora Igora Kolakovića, nakon što su prethodno nadigrali Argentinu i Australiju (3:1), a pretrpeli poraz u startnom meču protiv domaćina Poljske (3:0).

Nejefikasniji u pobedničkom timu bio je Uroš Kovačević sa 12 poena, a poen manje postigao je Aleksandar Atanasijević.

Narednu utakmicu odbojkaši Srbije igraju u nedelju od 20.15 protiv Kameruna.

Tok meča po setovima:

18.08 -  Srbija je osvojila i treći set i rešila meč u svoju korist. I u trećem setu protivnik je igrao koliko su mu naši odbojkaši dozvolili. MEđutim , pobednik ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. U nekoliko naleta naši odbajkaši su vezivali serije poena što je bilo dovoljno da se do kraja slomi otpor protivnika - 25:22.

17.30 - Naši odbojkaši rešavaju i drugi set u svoju korist. Od početka seta naši odbojkaši su zaigrali angažovanije. Na prvom tehničkom tajm-autu imali su prednost od 8:5. Dolazi do pada u igri, naši greše što protivnik koristi i stiže do izjednačenja 11:11. Na drugom tehničkog tajm -autu Venecuela ima minimalnu prednost. U nastavku naši pojačavaju i ekspresno dolaze do 20:16. Do kraja seta protivnik je osvojio još jedan poen - 25:17. 

17.05 - Srbija osvaja prvi set rezultatom 25:20. Nakon početnog odmeravaenja snaga, protivnik je nešto bolje ušao u meč. NA prvom tehničkom tajm autu Venecuela je imala minimalnu prednost. U nastavku naši odbojkaši su zaigrali nešto angažovanije i do drugog tehničkog tajm-auta prešli su u vođstvo. Protivnik je pokušao da se približi ali naši odbojkaši sugurnom igrom uspeli su da očuvaju prednost do konačnih 25:20 u prvom setu. 

16.37 - Počeo je meč u Vroclavu između Srbije i Venecuele.

Kolaković: Moglo je bolje, ali sam zadovoljan

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan igrom
svoje ekipe u pobedi nad Venecuelom, kao i da želi da tim pobedom završi prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu.

"Kontrolisali smo prijam servisa i napad, iako smo u drugom setu napravili četiri greške, što je za nas jako mnogo. Mislim da smo bili strpljivi i sačekali greške protivnika. Igrači koji su se možda prvi put pojavili na ovom šampionatu su bili jako dobri. Moglo je bolje, ali sam zadovoljan", rekao je Kolaković.

"Ekipa Kameruna je nivo Venecuele i šansu da igraju će dobiti još neki igrači. Treba nam pobeda bez obzira što ti bodovi neće biti važni u krajnjem ishodu, treba da svi igrači budu u ritmu za ono što nas čeka u Lođu, a čeka nas itekako težak posao", rekao je Kolaković.

Libero Nikola Rosić bio je zadovoljan što je Srbija odigrala "miran meč".
"Možda nije tako izgledalo, ali sam zadovoljan jer smo napokon imali jedan miran meč. Vodili smo od početka do kraja i zasluženo pobedili. Venecuela je igrala koliko je mogla. Pohvala za sve momke", rekao je Rosić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара