Читај ми!

Mihajlovićeva: Država ne duguje putarima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da država nema dugovanja prema izvođačima radova na izgradnji putne mreže u Srbiji i zauzvrat traži da se radovi obavljaju na vreme i da budu kvalitetni.

Mihajlovićeva je naglasila da Srbija treba da bazira svoj privredni razvoj na koridorima 10 i 11 i upozorila da ukoliko na vreme ne završimo te magistralne saobraćajnice od međunarodnog značaja, Srbiju će svi obići.

"Ne postoje dugovi od strane države ni prema kom, ni prema i jednom izvođaču i to je ono što je vrlo važno, dakle sad je pitanje samih izvođača, ako su naše firme, da li one isplaćuju sve svoje obaveze", rekla je Mihajlovićeva za Tanjug i izrazila uvernje da same firme redovno ispunjavaju svoje obaveze prema podizvođačima i nabavljačima.

Ministarka građevine je predočila da sve kompanije koje su počele radove a kasne sa radovima na izgradnji putne mreže u Srbiji, moraju Ministarstvu da dostave dinamiku šta rade svakog dana i napomenula da je to zatraženo i od kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel" koja gradi deonice na Koridoru 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

"Ono što je najvažnije, dakle kod svakog izvođenja radova, jeste da kontrolišete da li se radovi zaista izvode i to dinamikom kojom je zaista planirano", naglasila je Mihajlovićeva.

Postoji i problem da nadzorni organi, koje je angažovala i plaća ih država, nisu tako efikasni i nisu zainteresovani da budu toliko na samom terenu, primetila je Mihajlovićeva i naglasila da nadzorni organi moraju da budu svaki dan na svakom putu koji se radi.

Ministarstvo građevinarstva je formiralo komisije koje proveravaju dinamiku izvodenja radova, dodala je resorna ministarka.

Mihajlovićeva je navela primer mosta kod Beške na kojem se skida 200 milimetara asfalta, zato što je u momentu gradnje mosta to rađeno u vremenskim prilikama koje nisu bile pogodne za to i zato se sada radi popravka.

"Kada se radio most, mnogo je bolje bilo da se možda i sačekalo i da se uradilo kvalitetno, nego da mi danas imamo tu situaciju. Znači, to ne sme da se ponovi ni na jednoj jedinoj deonici koridora 10 i 11", smatra potpredsednica Vlade Srbije.

"Srbija treba da bazira svoj privredni razvoj na koridorima 10 i 11. Ako ih ne završimo u roku, nas će svi obići. Znači to je naš prioritet", poručila je ministarka Mihajlović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије