Čekajući nove direktore

Od sedam smenjenih direktora javnih preduzeća i Agencija, Vlada je za sada izabrala jedino novog vršioca dužnosti direktora Agencije za bezbedost saobraćaja - Krstu Lipovca. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da na današnjoj sednici Vlade nije bilo ni reči o postavljanju biznismena Milana Beka na čelo "Železnica Srbije", o čemu se spekuliše u javnosti.

Milan Beko nije bio dostupan za komentar o tome da li mu je zaista ponuđeno i da li je prihvatio ponudu premijera da vodi "Železnice Srbije". Nakon današnje sednice Vlade, rečeno je da se o Beku uopšte nije ni govorilo.

"Kao predsednik Kadrovske komisije nisam dobila nikakav predlog ni za Beka ni za bilo kog drugog čoveka koji treba da vodi Železnice ili neko drugo javno preduzeće", istakla je Zorana Mihajlović.

Vest da bi Milan Beko mogao da bude prvi čovek "Železnica" izazvala je dosta komentara među poslanicima. Opozicija je postavila pitanje šta je sa raspisivanjem konkursa.

"Gospodinu Beku se nudi da vodi srpske Železnice, iako je zakonska obaveza da se direktor bira na konkursu", kaže Borko Stefanović iz DS-a.

Poslanik NDS-a Marko Đurišić podseća da ne bi bilo prvi put da gospodin Beko preuzme rukovođenje jednom velikom državnom firmom, jer je devedesetih godina bio predsednnik UO "Zastave" iz Kragujevca.

Aleksandar Jovičić iz SNS-a kaže da će biti raspisani konkursi za sva javna preduzeća i da će se na konkursima birati direktori

"Daćemo šansu svima koji imaju znanja, da vide da li gubitaše mogu da izvuku iz krize. Ako ste bili uspešni uz pomoć države u nekom poslu, evo vam gubitaš, pa da vidimo da li neko može da pomogne", kaže Jovičić.

Sedam direktora javnih preduzeća i agencija, među kojima su i "Železnice Srbije", smenjeni su u ponedeljak. Novi vršilac dužnosti postavljen je samo u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

"Političar je eksplocitno ovlašćen da me dovede ovde. Ali ukoliko je politika razlog što sam došao ovde ja sam spreman ujutru da odem. Ja sam ovde došao duboko ubeđen da me dovodi struka i samo pod tim uslovima i želim da budem ovde", kaže v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Krsto Lipovac.

Prema najavama, do kraja avgusta biće promenjeno oko 70 odsto menadžmenta u javnim preduzećima. Vršioci dužnosti biće postavljeni na šest meseci, a u međuvremenu bi trebalo da se raspišu konkursi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво