Читај ми!

Hamesova "bomba" najlepši pogodak na Mundijalu

Gol kolumbijskog reprezentativca Hamesa Rodrigeza u osmini finala protiv Urugvaja proglašen je za najlepši na minulom prvenstvu sveta u Brazilu, objavila je Međunarodna fudbalska federacija.

Na meču u Rio de Žaneiru, koji je Kolumbija dobila sa rezultatom 2:0, Rodrigez je pogodio mrežu u 28. minutu na maestralan način.

On je majstorski prihvatio loptu grudima i zatim iz prve sa više od 20 metara volejom efektno pogodio mrežu golmana Fernanda Muslere, na oduševljenje više od 70.000 gledalaca na Marakani.

U Fifinoj anketi učestvovalo je više od četiri miliona ljubitelja fudbala, a Rodrigezov pogodak dobio je najviše glasova, u konkurenciji Holanđanina Robina van Persija, koji je, takođe veoma efektno, zatresao mrežu na meču protiv Španije u pobedi od 5:1.

Treći put zaredom najlepše golove na svetskim šampionatima postigli su igrači južnoameričkih reprezentacija.

Prethodno su u izboru pobedili Argentinac Maksi Rodrigez za pogodak 2006. na meču protiv Meksika i Urugvajac Dijego Forlan 2010. godine za gol postignut na utakmici za treće mesto protiv Nemačke.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије