Sirija, najmanje 30 poginulih

Najmanje 30 ljudi poginulo je u Siriji u snažnoj eksploziji blizu granice sa Irakom, javlja sirijska državna televizija.

Eksplozija se dogodila u mestu Majadin u kojem teroristi trguju oružjem, a prema navodima televizije ima mnogo povređenih, prenosi AFP.

Majadin se nalazi 60-ak kilometara od iračke granice u istočnoj sirijskoj provinciji Deir el-Zour, koja je bogata naftom.

Predstavnik pobunjenika u toj provinciji rekao je da je u eksploziji ubijeno najmanje 15 civila na uličnoj pijaci a da je automobil-bombu aktivirala džihadistička grupa Islamska država Irak i Levant, koja je u severnom i centralnom Iraku pokrenula veliku ofanzivu.

Ekstremisti te grupe su zauzeli velike gradove Mosul i Tikrit a najavili su i napad na Bagdad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије