Читај ми!

El Sisija podržalo 96,91 odsto Egipćana

Bivši lider egipatske vojske Abdel Fatah el Sisi izabran je za novog predsednika Egipta sa 96,91 odsto glasova, pokazuju zvanični rezultati koje je danas objavila izborna komisija.

Maršal El Sisi, koji se povukao sa čela vojske kako bi mogao da se učestvuje na predsedničkim izborima održanim od 26. do 28. juna, osvojio je 23.780.104 glasova birača, precizirano je.

Njegovog jedinog protiv kandidata, lidera levice Hamdena Sabahija podržalo je 757.511 birača.

El Sisi je de fakto upravljao tom zemljom od kako je islamistički predsednik Muhamed Mursi svrgnut sa vlasti pre 11 meseci.

Izlaznost na ovim izborima bila je 47,45 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије